Május 27. hétfő, Hella
Hírek, események 2023. június 21. 13:36 | Szerző/forrás: hiros.hu

Ország Ferenc tartott előadást a Wojtyla Barátság Központban

Képgaléria
Ország Ferenc tartott előadást a Wojtyla Barátság Központban
Megérkezett a kánikula, most már éjszakára sem hűl le jelentősen a levegő. Ma (szerda) nulla órától másodfokú riasztás van érvényben. Ország Ferenc meteorológus tartott ma előadást a Wojtyla Barátság Központban. A jelenlévők megtudhatták többek között, mit jelent az első, a másod és a harmadfokú riasztás.

Hivatalosan is megérkezett a nyár, az országos tiszti főorvos az ország egész területére 2. fokú hőségriasztást adott ki, péntek éjfélig.  Így talán épp a legjobbkor tartott előadást Ország Ferenc meteorológus a Wojtyla Barátság Központban. A szakember az időjárási jelenségekről, fogalmakról illetve a most igen esedékes hőség és kánikula fogalmáról tájékoztatta a jelenlévőket. Ország Ferenc elárulta: a következő napokban is folytatódik a kánikula.

- A nappali órákban 30 fok fölötti hőmérséklet lehet az ország déli részén. A délutáni órákban ki tudnak alakulni zivatarok, ezeket a hét végén várhatóan szombattól egy hőségzáró hidegfront fogja lezárni. A front nagy mennyiségű csapadékkal, záporokkal, zivatarokkal fog érkezni – mondta Ország Ferenc meteorológus.

Az előadáson a jelenlévők többek között azt is megtudhatták, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat az előrejelzéseket magas középhőmérsékletre adja ki, a hőségriasztást pedig a Nemzeti Népegészségügyi Központ vezetője rendeli el, figyelembe véve az OMSZ előrejelzéseit.

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Szegények Akadémiája