Július 16. kedd, Valter
Hírek, események 2023. augusztus 28. 14:22 | Szerző/forrás: hiros.hu

Aranymisén adtak hálát 50 éves papságukért Görbe László és Holczer József piarista atyák

Képgaléria
Aranymisén adtak hálát 50 éves papságukért Görbe László és Holczer József piarista atyák
Aranymisén adtak hálát 50 éves papságukért Görbe László és Holczer József piarista atyák augusztus 25-én, péntek este a kecskeméti piarista templomban. A kórus- és orgonamuzsikával ékesített, számos pap- és szerzetestárs által koncelebrált ünnepi szentmisére megtelt a templom. Görbe László prédikációjában felidézte kecskeméti diákéveit, majd innen induló és ide visszatérő pályáját, hálát adva a támogatásért egykori tanárainak és a piarista családnak.

A Kalazanci Szent József ünnepnapján tartott szentmisén Görbe László prédikációjában felidézte a piarista rend alapítójának életútját, kiemelve életpéldájának ma is példaadó érvényességét. Röviden kitért saját, Kecskemétről induló, majd fővárosba vezető pályájára, matematika-fizika szakos tanári munkájára, iskolaigazgatói tevékenységére, a cserkészet újraindításában végzett munkájára, majd Kecskemétre való visszatérésére, ahol 2016 óta a piarista plébániát vezeti. Mostantól káplánként szolgál majd a plébánián - mondta.

A szentmise zenei szolgálatát a Zöldi-Kovácsné Korompai Mónika által vezényelt Kodály Zoltán Vegyeskar látta el gyönyörűen, Sümegi Csaba kántor orgonajátéka mellett.

A szentmise végén Kecskemét városvezetése nevében Engert Jakabné alpolgármester és Lévai Jánosné tanácsnok, önkormányzati képviselő köszönetet mondott a két jubiláló szerzetespapnak, elismerő oklevelet nyújtva át nekik.

Megható volt a kadafalvi hívek hálájának tolmácsolása Holczer Józsefnek, aki évtizedeken át vezette a kadafalvi Szent József-kápolnát. Holczer József nyugalmazott magyar szakos tanár, Pilinszky- és Lőrincze-díjas nyelvművelő, költő, irodalmár, akit idén tavasszal a Magyar Irodalomtörténeti Társaság Toldy Ferenc-díjával tüntettek ki.

A misét agapé és kötetlen beszélgetés követte.

 

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!