Május 3. péntek, Irma, Tímea
Hírek, események 2023. október 25. 13:29

Finom falatok Kecelről

Képgaléria
Finom falatok Kecelről
A keceli II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda küldöttsége egy-egy tányér melegétellel juttatta kifejezésre a tanintézet pedagógusainak és diákságának gondoskodó szeretetét szerdán a kecskeméti Wojtyla Barátság Központ népkonyháján. (Fotók: Mátyus István)

A keceliek és a wojtylások együtt munkálkodása idestova hat évvel ezelőtt indult el diadalútjára. Akkoriban Farkas P. József, a karitatív létesítmény alapító-igazgatója meghívást intézett az iskola vezetőihez, akik készséggel vállalkoztak a kapcsolatfelvételre. Azóta Szent II. János Pál pápa – polgári nevén Karol Wojtyla – égi születésnapján, április 2-án minden évben műsorral, valamint – ekkor vagy másik időpontban – ebéddel kedveskedik a keceli iskola tantestülete és diákserege a hírös városbeli testvérintézmény nehézsorsú gondozottjainak.

A szeretetvendégségre idén október 25-én került sor, melynek alkalmával százhúsz adag csirkecomb-pörkölt rotyogott a Wojtyla Ház udvari bográcsában.

A szabadtéri főzés Berger József felügyelete mellett zajlott, aki – mint kiemelte – valójában két társára, mint szakemberekre bízta a rendkívül ízgazdag étel elkészítését.

Az ízletes koszt mellé házi készítésű mákos-, túrós- és kakaós kalács is dukált a keceliek jóvoltából, emellett hagyományosan kenyér és sütemény úgyszintén került a szegények böjtös asztalára.

 

 

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok