Május 2. csütörtök, Zsigmond
Hírek, események 2023. november 10. 13:49 | Szerző/forrás: baon.hu

Szent Mártont ünnepelték a wojtylások

Képgaléria
Szent Mártont ünnepelték a wojtylások
Kecskeméten, a Wojtyla Barátság Központ hagyományosan idén is megrendezte Szent Márton-napi ünnepségét, melynek keretében változatos programokkal örvendeztették meg a népkonyhára járó sorsközösség tagjait. (Fotók: Mátyus István)

Pénteken ebéd előtt az utcán kezdődött el az ünnepség, melyről a libák és a hideg beköszöntével hasznos méz sem hiányzott.

Az ebédlőben dr. Finta József érseki helynök osztotta meg biblikus gondolatait Szent Mártonról, majd Lévai Jánosné önkormányzati tanácsnok elevenítette fel legendáit. Beszédében hangsúlyozta: Szent Márton megtanít bennünket a szeretetosztásra, arra, hogy segítsünk a rászorulókon, a hozzánk fordulókon. Ezt teszi a Karol Wojtyla Barátság Központ vezetése és önkéntesei, valamint a városban több karitatív civil szervezet, a Magyar Máltai szeretetszolgálat és a Városi Szociális Közalapítvány is. Ilyenkor sokakban felmerül a kérdés: segít-e szűkebb és tágabb környezetében a rászorulóknak? Hozzátette: bízik benne, hogy igen, Kecskemét város sem hagyja magára a kiszolgáltatott embereket.

Az ünnepség egyik kiemelt pillanata volt, amikor Farkas P. József, a Wojtyla alapító-igazgatója átadta az Év Autóbuszvezetője kitüntető címet. A sorsközösség tagjai nagyon sokat használják a tömegközlekedést, így az ő véleményük alapján ítélték oda a díjat Hermanovszki István Ferencnek, aki lassan 20 éve dolgozik buszvezetőként. Méltatásában elhangzott: Számára a tömegközlekedés nem tömegekről szól, hanem egyénileg segíti a kecskemétieket abban, hogy eljussanak a céljukhoz legyen szó, akár munkáról, iskoláról, - bevásárlásról. Ezért nem is munkaként gondol az autóbuszvezetésre, hanem hivatásként. Jó érzéssel tölti el, amikor civilként is felismerik Utasai és néhány szót válthatnak, amikor éppen szolgálatban van. Feleségével öt gyermeket nevel, amely minden nap kihívások elé állítja a családot, de mindig sikerrel veszik az akadályokat.

A rendezvényen jelen volt Sebestyén Zoltán, az Inter TAN- KER Zrt.-től, aki munkáltatóként adott át számára elismerést. Hári Ernő, a Kecskeméti Közlekedési Központ Kft. ügyvezetője pedig rövid összegzést adott a helyi tömegközlekedés helyzetéről. Kiemelte: nő a kereslet iránta, ma már átlagosan naponta 42 ezren utaznak. Emellett örömét fejezte ki, hogy néhány éven belül 27 új buszt állíthatnak majd üzembe a város jóvoltából.

Az ünnepség végén a keceli Pintér család számára egy festményt ajándékoztak, a lassan két évtizede tartó önzetlen támogatásukért. Az alkotást Jánosi István tanácsnok adta át Pintérné Farkas Csillának.

 

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!