Április 28. vasárnap, Valéria
Hírek, események 2024. január 15. 13:38

Borászok Hete a Wojtylában

Képgaléria
Borászok Hete a Wojtylában
Jótékonysági hetet tartanak a Wojtyla Barátság Központban a térség borászai január 15-e és 19-e között. A nyitórendezvényt ma (hétfőn) délelőtt tartották az intézmény ebédlőjében. A jótékonysági ebédosztás sorát a Koch Borászat nyitotta. (Fotók: Tódor Norbert)

„Adjon azért Isten neked az ég harmatából, a föld kövérségéből gabonát és bort bőven.” - ez a bibliai idézet ihlette azt a kezdeményezést, mely szerint egy héten át a térség borászai pártfogolják a Wojtyla Ház rászorulóit. A karitatív ebédosztás a covid járvány után valósult meg, azóta évente megrendezésre kerül a borászok jóvoltából.

A borászok hetét a mai napon a Koch Borászat nyitotta. Koch Csaba ügyvezető köszöntötte a nélkülözőket és osztotta ki az ételadományt, saját gyártású gyümölcslevet is hozott a rászorulóknak. Koch Csaba elmondta: fontos számukra a társadalmi felelősségvállalás, ezért örömmel csatlakoznak a programhoz.

Dr. Szeberényi Gyula Tamás országgyűlési képviselő pedig azt emelte ki, hogy a Borászok Hete rendezvény is azt mutatja, hogy a Wojtyla Barátság Központban a testi táplálék mellett a lelki táplálékra is nagy hangsúlyt fektetnek. Mint fogalmazott, az intézménynek fontos közösségteremtő és formáló ereje van.

A Borászok Hetén – január 15. és 19. között – a Koch Borászat mellett a Hetényi Pincészet, a Damax Kft., a Frittmann Borászat és a Helvéciai Balogh Borház részvételével valósul meg karitatív ebédosztás.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok