Május 2. csütörtök, Zsigmond
Hírek, események 2024. március 7. 18:23

Élmények a palackból – Borotán bortúrázott a Forrás csapata

Képgaléria
Élmények a palackból – Borotán bortúrázott a Forrás csapata
A hegy leve nyújtotta ízvarázzsal ismerkedtek a Forrás című szépirodalmi, szociológiai, művészeti folyóirat szerkesztői a borotai Koch Borászat vendégfogadójában – Farkas P. József, a Wojtyla Barátság Központ alapító-igazgatója szervezésében.

A Forrás című szépirodalmi, szociográfiai és művészeti folyóirat szerkesztősége egyik 2022-es kiadványukban átfogó körképet adott a Duna-Tisza köze borászati tevékenységét illetően. Az összeállításban mindenekelőtt Soltvadkert, Izsák és környéke, valamint Borota, Baja pincészetei szerepeltek.

A szerkesztőség munkatársai – élükön Füzi László József Attila-díjas irodalomtörténésszel, kritikussal – korábban Izsák, Soltvadkert, továbbá Kiskőrös környékét járták körbe, hogy megfelelő szöveges tartalom érdekében tájékozódjanak, tapasztalatokat szerezhessenek a helybeli pincészetekben.

Idén Borotára is jó szívvel ellátogattak, miután szívélyes meghívást kaptak Koch Csaba borásztól, a Magyar Bor Akadémia elnökétől, hogy pincészetében egy-egy pohár hűsítő nedűt kóstolva az írástudók megfogalmazhassák irodalmi gondolataikat, melyek a következő Forrás kiadványban lesznek olvashatók az érdeklődő nagyközönség számára.

A kötetlen hangvételű találkozó keretében a vendéglátó beszámolt a szőlészeti-borászati ágazat aktuális helyzetéről, majd Kiss György agrárközgazdász, a Borotai Sertéshús Zrt. vezérigazgatója osztotta meg hallgatóságával az agrárium állapotáról szóló tényeket, beszélt a legfrissebb tendenciákról, egyben felvázolta a jövő kilátásait.

A helyi gazdaság vezérképviselőin túl Tóth Renáta Borota polgármestere is köszöntötte a Kecskemétről érkezetteket.

A barátsággal zárult összejövetelen Farkas P. József és közeli munkatársai úgyszintén jelen voltak.

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!