Április 27. szombat, Zita
Hírek, események 2024. március 12. 10:28 | Szerző/forrás: atv.hu

Első interjúját adta Magyarország újdonsült first ladyje: más volt a tervük a következő évekre

Első interjúját adta Magyarország újdonsült first ladyje: más volt a tervük a következő évekre
Sulyok Tamás újdonsült államfő felesége elárulta, hogy férjével azt tervezték, hogy lassúbb élettempóra váltanak, amelyben elsődleges szerepet a gyerekek kapták volna. A terveik között szerepelt, hogy gyakran lemennek a Balatonra, és sokat túráznak majd. Most azonban másképp alakultak a dolgok.

Az volt a terv, hogy ezt a két és fél évet, ami a férjem alkotmánybírósági elnökségéből még hátra van, szépen végigvisszük, aztán lassúbb élettempóra váltunk, amelyben elsődleges figyelmet és szerepet a gyerekek kaptak volna, hiszen most is segítek a lányomnak, sok időt töltök a két kis unokámmal. Lecsendesedve gondoztuk volna a gyümölcsfákat, gyakran lettünk volna a Balatonon, sok úszásra, túrázásra készültünk

- fogalmazott a hirado.hu-nak Nagy Zsuzsanna, Sulyok Tamás felesége, amit a 24.hu szemlézett. 

A mentálhigiénés szakember és családterapeuta elárulta, a férje előzetesen megkérdezte őt a felkérésről, és ő elfogadta az új helyzetet. Elmondása szerint most még jobban, még alaposabban megbeszéltek mindent. Arról is beszélt, hogy nagy erőforrásuk a humor, ami már sok nehézségen átsegítette őket. 

Természetesen próbáljuk majd tartani magunkat azokhoz az előírásokhoz, amelyek az ő szerepköréhez tartoznak, s e tekintetben is igyekszem majd a lehető legjobb tudásom szerint mellette állni" - mondta, hozzátéve, tudja, hogy a feleségek is szoktak ügyeket felkarolni, és ő is meg fogja majd találni azt, ami az alkatához és a végzettségéhez illik. "A valamilyen szempontból nehéz helyzetben lévő embereknek a meghallgatására, támogatására és megsegítésére gondolok. Én ezt csinálom jól" - fűzte hozzá. 

Nagy Zsuzsanna a férjéről is beszélt az első interjújában. Mint mondta, Sulyok Tamás végtelenül közvetlen, nagyon szereti az embereket és az életet, „jó a humora, jópofa, nem híve a formalitásoknak, szabad lélek.” Kettejük szoros szövetségének szerinte az a titka, hogy vannak olyan személyiségjegyeik, amelyek segítettek nekik, ráadásul „fentről is támogatták” őket, de persze szerencse is kellett az élethez.

Arról is beszélt, hogy a nők jelenléte a közéletben és a politikában nagyon fontos, azonban a családban való szerepük még fontosabb, és itt van egy nagy ellentét. 

"Az én generációm a Kádár-rendszerben nőtt fel, nem nagyon volt adott a lehetőség arra, hogy nőként komoly karriert fussunk be. Úgy vélem, mind a két nemnek megvannak a sajátos erényei, értékei. Én személy szerint nagyon szeretem, ha előre engednek, ha fölsegítik a kabátot, ha nőként tekintenek rám. Tudom, hogy a gyermekeink korosztályából és a még fiatalabbak közül sokan nem igénylik ezt. Nagy változásban vagyunk, és igen nehéz itt okosságot vagy egyértelmű bölcsességet megfogalmazni” 

– fogalmazott a first lady. Arra a kérdésre, hogy melyik elnöki párhoz fognak leginkább hasonlítani, azt felelte: "Hát…, szerintem leginkább magunkhoz."

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!