Május 2. csütörtök, Zsigmond
Hírek, események 2024. április 3. 14:26 | Szerző/forrás: hiros.hu

Örökbe fogadta Kázmért a Wojtyla Ház

Képgaléria
Örökbe fogadta Kázmért a Wojtyla Ház
A Karol Wojtyla Barátság Központ adoptálta a Kecskeméti Vadaskert egyik legifjabb lakóját, Kázmért, a kis szamarat. Vagyis a wojtylások gondoskodnak egy éven keresztül a fiatal egyedről; akár úgy, hogy egy láda finom zöldséget visznek neki ajándékba, miképpen szerdán, az örökbefogadás napján is történt. (Fotók: Mátyus István)

Természetesen a kis csacsi marad szüleivel – Sanco-val és Nikivel – saját otthonában, a Vadaskertben. Nem kerül el máshova, legfeljebb több finomsághoz jut, amíg pluszban gondoskodnak róla támogatói. Az örökbefogadás természetesen többről is szól, hiszen ez a hazai állatkertek, vadasparkok támogatásának egyik legnépszerűbb formája.

– Azért is jó az állatkerti örökbefogadás, mert az anyagi támogatás mellett ilyenkor úgy érzik az emberek, hogy egy kicsit ők is gondoskodnak az állatokról. Ha behoznak egy adag répát vagy pénzbeli hozzájárulást, azzal egy kicsit ők is tesznek a természetért, az állatok védelméért – nyilatkozta a jeles alkalomból Tokovics Tamás, a Kecskeméti Vadaskert ügyvezetője.

Egyre többen választják ezt a támogatási módot. Az örökbefogadók ezáltal a helyi állatkert fejlesztéséhez, új helyek kialakításához is hozzájárulhatnak, de akár segíthetik az új állatfajok beszerzését. A jószágokat később bárki örökbe fogadhatja névlegesen egy évre.

Az örökbefogadást oklevéllel szentesítik, de a Vadaskertben akár névre szóló táblát is kaphatnak az örökbefogadók, akik mintegy 160 faj közel 500 egyede közül válaszhatnak. Közülük legkedveltebbek a szurikáták, a tigrisek, az oroszlánok, illetve a majomfélék.

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!