Május 23. csütörtök, Dezső
Hírek, események 2024. április 5. 10:12 | Szerző/forrás: magyarkurir.hu

Szakmai napot és Kék sétát szervez a ferencesek Autista Segítő Központja

Szakmai napot és Kék sétát szervez a ferencesek Autista Segítő Központja
A Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány fenntartásában működő gyöngyösi Autista Segítő Központ az autizmus világnapja (április 2.) alkalmából április 5-én szakmai napot rendez, majd április 6-án megtartja az immár hagyományos Kék sétát Mátraházáról a Kékestetőre.

Április 5-én 9 órától mindenki által látogatható konferenciát rendeznek a gyöngyösi Autista Segítő Központban, melynek keretében szakemberek tartanak előadásokat különböző autizmussal kapcsolatos témákban ismeretterjesztés céljából.

A nap során Havasi Ágnes egyetemi adjunktus, az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar oktatója A kommunikáció fejlesztésének lehetőségei az autizmusban címmel tart előadást, majd workshopot vezet. Formanek Tamás, a rendtartomány szociális referense előadásának címe: A fogyatékkal élő gyermekek családjainak és az ellátó intézmények szakembereinek lelki egészségvédelme. Délután Kocsis Edina dietetikus, a Katolikus Szeretetszolgálat Zárdakert Idősek Otthonának intézményvezetője tart előadást Táplálkozással kapcsolatos dilemmák az autizmusban címmel.

A programon való részvétel regisztrációhoz kötött. További információ a 0637/500-417-es telefonszámon vagy az [email protected] e-mail-címen kérhető.

Az Autista Segítő Központ másnap, április 6-án rendezi meg az immár hagyományos Kék sétát az autizmussal élőkért, amelyhez bárki csatlakozhat. Gyülekező: Mátraházán a Magyarok Nagyasszonya-kápolnánál 10 órakor. A résztvevők az Országos Kéktúra útvonalán mennek fel a Kékestetőre.

További információ a fenti elérhetőségeken kérhető.

A ferences fenntartású gyöngyösi Autista Segítő Központ átmeneti és gyermekotthonaiban huszonöt autizmussal élő gyermek nappali, másik huszonöt gyermek állandó szociális ellátásban részesül, a karácsondi lakóotthonban pedig tíz fiatal felnőttnek biztosítanak ellátást és munkalehetőséget.

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!