Április 30. kedd, Katalin, Kitti
Hírek, események 2024. április 8. 13:34

Megnyílt Sütő Éva grafikusművész kiállítása a Wojtylában

Képgaléria
Megnyílt Sütő Éva grafikusművész kiállítása a Wojtylában
Tegnap megalkottuk a mát, ma a holnapot, holnap megteremtjük a végtelent – szólítja meg a Wojtyla Barátság Központ gondozottjait és a művészet iránt érdeklődőket Sütő Éva eme hitvallása azon a tárlaton, melyet a szociális-közművelődési központban nyitott meg hitvestársa, dr. Turai G. Kamil művészetfilozófus, esztéta. (Fotók: Mátyus István)

A javarészt piros és fekete színben pompázó alakzatokon a piros a vidámság, a fekete a szomorúság megtestesítője. Egyúttal ez fordítva is igaz. A piroshoz úgyszintén kötődhet tragikus esemény, a fekete pedig egyben az ünnepélyesség jelképe – magyarázta a grafikák színvilágát a művészetfilozófus, hozzátéve, hogy a művészet esendősége és győzelme egyaránt visszatükröződik az alkotásokon, melyek témái javarészt a görög mitológiához kapcsolódnak.

Sütő Éva az erdélyi Déván született. Tanulmányait a Temesvári Egyetem Rajzfakultásán végezte. Egyebek mellett a Romániai Képzőművészeti Szövetség, valamint a Magyarok Világszövetsége Képzőművészeti és Iparművészeti Társasága is tagjai sorába emelte. Nemzetközi sikerei között kiemelkedik az 1991-ben elnyert, a Japán Postaügyi Minisztérium által kiírt Bélyeg Design verseny I. díja. A megmérettetésen 35 ezer művész vett részt. A bírálóbizottság Sütő Éva alkotását tartotta legkiemelkedőbbnek. Művei hazai és külföldi múzeumokban, magángyűjteményekben éppúgy megtalálhatók. Határainkon túl – a teljesség igénye nélkül – Ausztria, Belgium, Finnország, Franciaország, Hollandia, Japán, Norvégia, Románia, Svájc és Svédország kiállítóhelyein ugyancsak felbukkannak.

 

 

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Szegények Akadémiája