Május 23. csütörtök, Dezső
Hírek, események 2024. április 9. 13:37

Öveges László tartott előadást a Wojtyla Házban

Képgaléria
Öveges László tartott előadást a Wojtyla Házban
A városi főépítész immáron negyedik alkalommal tisztelte meg a Wojtyla Barátság Központ sorsközösségét Kecskemét építészeti jelenét és jövőjét illető beszámolójával. Ezúttal olyan közterületeket vett górcső alá, amelyek tekintetében – amint mondotta – „van még teendő bőven”. (Fotók: Mátyus István)

Az előadásból nyilvánvalóvá lett a szociális-közművelődési intézmény gondozottjai számára, hogy a hírös város vezetése tökéletesen tisztában van a települési képet és infrastruktúrát érintő kihívásokkal.

– Vannak jó dolgok, de mindig lesz teendő. A tervek elkészültek, ha megvan a pénz, indulhatunk – bocsátotta előre a tisztviselő.

– A megoldásra váró feladatok száma tetemes, például a Széchenyivárosban, ami megépült a ’70-es években és utána évtizedekig nem történt semmi – fogalmazott egyebek mellett Öveges László.

A vasútállomás környékének aszfaltburkolata rövidesen megújul. Végleges rendezés az új intermodális pályaudvar megépülésével várható.

Többek között szóba került még a Széchenyi tér, a jelenlegi Kada Elek iskola, a „virágablakos ház” és a színház jövője is. Terv szinten készen vagyunk, a mikor a kérdéses. A covid-járvány éveit egy háború követte. Utóbbi ugyan nem itt zajlik, de mindkettőre egyaránt igaz: komoly anyagi következménnyel jár, ami kedvezőtlenül hat a tervek megvalósulására – hangzott el sok más egyéb érdekesség mellett az interaktív előadás során.

Végezetül Farkas P. József, a népkonyha alapító-igazgatója Öveges László figyelmébe ajánlotta a szomszédos Wojtyla tér Farkas Gábor Ybl-díjas építész által készített rendezési tervdokumentációját, melyet ha valóra váltana a város, közpark jönne létre jövőre, a karitatív létesítmény fennállásának 20. évében.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Szegények Akadémiája