Május 23. csütörtök, Dezső
Hírek, események 2024. április 23. 09:52

Újabb emléktábla őrzi az elhivatott és már elhunyt tanárok nevét

Képgaléria
Újabb emléktábla őrzi az elhivatott és már elhunyt tanárok nevét
A Kecskeméti Kodály Iskoláért hosszú éveken, évtizedeken át elkötelezetten, példamutatóan dolgozó pedagógusok tiszteletére emléktáblát avattak csütörtök délután a Magyar Örökség-díjas intézmény földszinti aulájában. A korábbi, 2007-ben elhelyezett márványtábla már megtelt, és sajnos az újon is már három név szerepel.

A hagyományápolást – Kodály Zoltán nevelési koncepciójának fenntartásától az immár több évtizedes hagyománnyal rendelkező iskolai rendezvényeken át a már eltávozott kollégák tiszteletéig – a Kecskeméti Kodály Iskola vezetése és tantestülete kiemelten fontos, az egész intézményt átható, de örömmel teljesített feladatának tekinti. Az iskola korábbi igazgatója, Ladics Tamásné és családja jóvoltából 2007 óta emléktáblán örökítik meg azon elhunyt pedagógusok nevét – Tanáraink, akik már nincsenek közöttünk, ez a felirat olvasható rajta –, akik életüket és munkásságukat a Kodály Iskolának szentelték. A 2007. december 18-án kihelyezett táblára már annak átadásakor több név felkerült, és sajnos az azóta eltelt szűk 17 esztendő alatt is sokan eltávoztak az intézmény kiváló pedagógusai közül, mások mellett Alföldyné Dobozy Eszter címzetes igazgató is elhunyt. Mivel a 45. név bevésésével a táblán lévő helyek tavaly tavasszal elfogytak, új emlék állítását kellett tervezni. Néhány héttel ezelőtt a Dratsay család felajánlotta, hogy a 2023 decemberében eltávozott, előadóművészként és pedagógusként is sokak életét gazdagító Berényi Bea fuvolaművész-tanár januári búcsúztatásán összegyűlt adományokból egy új márványtáblát vásárol, amelyre a további nevek felkerülhetnek.

Az új táblát, amely a Kecskeméti Kodály Iskoláért hosszú időn át elhivatottan dolgozó pedagógusok emlékét, így Berényi Bea nevét is őrzi, csütörtök délután kisebb ünnepség keretében avatták fel. A bensőséges hangulatú alkalmon Orbán György: Bolero című művét Dratsay Dóra adta elő, zongorán Révész László orgonaművész-tanár működött közre. A darab elhangzását követően koszorút helyeztek el Berényi Bea emlékére.

 

 

 

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!