Május 16. csütörtök, Botond, Mózes
Hírek, események 2024. április 29. 14:47

Diákok szépítették, csinosították a Wojtyla Ház szegényeit

Képgaléria
Diákok szépítették, csinosították a Wojtyla Ház szegényeit
Fodrász- és kozmetikus tanulók által már-már újjászülettek a Wojtyla Barátság Központ gondozottjai, amikor a Gáspár középiskola végzős, 5/13/b- és 2/14/b osztályos tanoncai ollóval, hajvágóval, hajszárítóval, különféle kozmetikumokkal felszerelkezve kezelésükbe vették Kecskemét elesettjeit (Fotók: Mátyus István, Tódor Norbert)

Az elmúlt öt esztendő során hagyománnyá vált, hogy a Gáspár középiskola tanulói évente néhányszor megszépítik a Wojtyla-sorsközösség tagjait. Volt úgy, hogy őket vitték el a tanműhelybe, illetve többször a diákok jöttek „házhoz”. Noha a koronavírus-járvány jó időre mellékvágányra futtatta e gyümölcsöző kapcsolatot, idén a gáspárosok ismét felajánlották segítségüket. Ezúttal a tanintézet kisbuszai szállították a huszonhárom jelentkezőt az oktatási intézmény Hunyadi János téri épületéhez, ahol egyenesen a gyakorlótermekbe vezették a halmozottan hátrányos helyzetű embereket.

A karitatív létesítmény és az iskola együttműködése mindkét fél számára kedvező, hiszen a diákoknak kiváló terep adódik a gyakorlásra, míg a rászorultak ingyen kapnak hajvágást vagy éppen – ki mit szeretne – például szemöldökfestést.

A sorsközösség tagjai örömmel élnek a felkínált lehetőséggel, hiszen sokaknak anyagi okokból egyáltalán nem telik szépítkezésre.

Farkas Zita a hajvágás és szárítás után elmondta: neki minden fillér számít, fodrászhoz hosszú évek óta nem jut el. Nagyon boldog, hogy a gáspárosoknak köszönhetően mégsem kell lemondania a divatos frizuráról. Ráadásul a környezet is kifejezetten befogadó, a diákok rendkívül kedvesek, szolgálatkészek.

Kispatakiné Szénási Melinda, a népkonyha hűséges önkéntese fodrászati- és kozmetikai szolgáltatást egyaránt igénybe vett. Havi pénzkeretéből neki sem jut ilyen „luxusra”, így rendszeresen él az alkalom szülte ingyenes lehetőséggel.

Tantó Zoltán sem bánta meg, hogy eljött. Ő csupán annyit kért, nyírják kopaszra, „mert rövidesen itt a nyár”.

E sorok írójának frizurája Pencz Kamilló fodrásztanuló jóvoltából nyert frissítő megújulást. A fiatalember mérnöki precizitással igazgatta a tudósító haját, miközben elmondta, nagyon szereti a szakmáját, és végzést követően, bizonyítvánnyal a kézben mély alázattal, hivatástudattal kíván kilépni a nagybetűs életbe. Szándékát oly annyira komolyan gondolja, hogy fodrászszalon nyitását tervezi, ahol saját lábán megállva magas szintű szolgáltatásokkal szeretne bizonyítani önmaga és vendégei számára.

A fodrászokat Maczkó Andrea, a kozmetikusokat Kormos Henrietta, a Gáspár középiskola két szakoktatója irányította. A modellek között járva-kelve szakvéleményükkel támogatták az alkotómunkát, egyúttal instrukciókkal is szolgáltak, ha a szükség éppen úgy diktálta, no meg persze jól megérdemelt dicséretetben ugyancsak részesültek az ifjú hajszobrászok, szépségápolók. Amire pedig örök szabályként mindketten figyelmeztettek: mutatkozzunk be az éppen aktuális vendégnek, munka közben pedig ne mobilozzunk, ne foglalkozzunk más, oda nem illő dolgokkal, mindig az ügyfél legyen a középpontban.

Maczkó Andrea tanárnő búcsút intve végül megjegyezte: szívbéli örömmel, komoly várakozással tekintenek a következő alkalom elé, amikor önzetlenül, szeretettel ismét segíthetnek sorsüldözött embertársaikon.

A jótékonysági esemény átütő sikeréről Leviczky Cirill, a Kecskeméti Szakképzési Centrum kancellárja is értesült. Boldogan nyugtázta, hogy ezúttal is jó gyümölcsöt termett évekkel ezelőtti karitatív kezdeményezése.

Akik pedig a nap hősei voltak:

5/13/b osztályos fodrász tanulók:

Bule Elizabet Ilona, Csókás Brigitta, Mátyus Boglárka, Pencz Kamilló, Tonté Erzsébet Szilvia, Trecskó Levente, Vágó Vanessza

2/14/b osztályos fodrász tanulók:

Arató Dorina, Borsosné Oroszi Zsanett Andrea, Dudás Kira Alexandra, Fürtön Barbara, Horváth Renáta Pálma, Puskás Kitti, Rigó Abigél

5/13/b osztályos kozmetikus tanulók:

Bábiczki Réka, Engi Lili, Járomi Napsugár, Kutasi Enikő, Varga Boglárka, Vravuska Noémi

2/14/b osztályos kozmetikus tanulók:

Agócs Lili Fanni, Madácsi Eszter, Nyári Nikolett, Vilcsák Klaudia, Viski Vivien

 

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!