Július 16. kedd, Valter
Hírek, események 2024. május 13. 11:13 | Szerző/forrás: hiros.hu

Csík János a Mária Rádióban vallott az életéről

Csík János a Mária Rádióban vallott az életéről
Hol van az Isten? címmel videósorozatot indított a Mária Rádió. Az első epizód vendége Csík János Kossuth-díjas zenész, a Csík zenekar alapítója, prímása, énekese volt, aki istenkapcsolatáról, művészetéről, valamint életét meghatározó, súlyos balesete következményeiről mesélt.

A Mária Rádió új videósorozatot indított „Hol van az Isten?” címmel. A 22 részes sorozat minden epizódjában egy-egy elismert, tehetséges, inspiráló személy életéből mutatnak meg olyan mozzanatokat, amikor az öröm vagy éppen a nehézség révén közelebb kerültek a Teremtőhöz. A sorozat május 10-én, pénteken indult el. Az első vendég Csík János Kossuth-díjas zenész, a Csík zenekar alapítója, prímása, énekese volt, aki istenkapcsolatáról, művészetéről, valamint az életét meghatározó, súlyos balesete következményeiről mesélt a Mária Rádiónak. A kiváló előadóművész többek között ezt mondta: „Mindenki úgy érzi, hogy egy kicsit sajátos módon találkozik úgymond az Istennel. Nekem például volt egy súlyos autóbalesetem, mégis úgy kellett sokszor a színpadon megvalósítanom a produkciókat, mintha nem történt volna semmi. Persze sejteni lehetett a mozgásán az embernek. Vannak olyan pillanatok, amikor egy nehéz, fáradt nap föl kell menni a színpadra és meg vagy győződve, hogy az a hang nem fog kijönni vagy az nem úgy fog sikerülni. És igyekszel persze, és elkezdődik az adott dal vagy az adott muzsika, és a hegedűben is vagy a kiénekelt hangok közepette érzem a segítséget. De azt nem tudom megmagyarázni, hogy mi történhetett. Lehet, hogy egy ez csak egy 5-10 másodperces történet, de olyan mintha egy csoda történne, valahonnan segítenének, mert azt érzed, hogy kizárt, hogy sikerüljön és sikerül!”

A videósorozat készítői arra törekednek, hogy új oldalról mutassák meg vendégeiket és Isten munkáját. Az epizódok kéthetente, péntek délután 17 órától lesznek elérhetőek a Mária Rádió YouTube-csatornáján, illetve Facebook-oldalán. Az első epizódot, benne Csík Jánossal ezen a linken lehet visszanézni:

www.facebook.com/mariaradio/videos/1467084830565255

 

 

 

 

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!