Június 16. vasárnap, Jusztin
Hírek, események 2024. május 22. 13:07

Idén is elindítja hagyományos köztéri hulladékszedési akcióját a Wojtyla Ház és a Porta Egyesület

Képgaléria
Idén is elindítja hagyományos köztéri hulladékszedési akcióját a Wojtyla Ház és a Porta Egyesület
A szociális-közművelődési intézmény és a környezetvédelmi civil szervezet önkéntesei 2024-ben is megtisztítják a Benkó Zoltán Szabadidőközpontot a látogatók által illegálisan hátrahagyott szeméttől. (Fotók: Tódor Norbert)

Jobbágy Istvánné Katika, valamint Kispatakiné Szénási Melinda az elmúlt esztendőkhöz hasonlóan vállalta, hogy a tavasz-nyári szezonban minden hétfőn körbejárja a park területét és időről időre összeszedi a felelőtlen vendégek által „ottfelejtett” cigarettacsikkeket, zacskókat. Mindezt Farkas Pál, a Porta Egyesület elnöke jelentette be a főbejáratnál lévő Benkó Zoltán-szobornál – Jánosi István önkormányzati képviselő-tanácsnok, Farkas P. József, a Wojtyla Barátság Központ alapító-igazgatója, Farkasné Pásztor Jolán, a Porta Egyesület titkára, Dunai Mihály, a vízművek egykori dolgozója, valamint a két lelkes önkéntes társaságában.

Rövid megemlékezést követően a szemétszedésre vállalkozó hölgyek koszorút helyeztek el a Benkó-szobornál, majd a városvezetés részéről Jánosi István köszöntötte a két szervezet csapatát a Domb büfénél.

A tanácsnok méltatta a hölgyek önzetlenségét, munkaszeretetét, egyúttal szót ejtett a közelmúltbeli fejlesztésekről is, melyek úgyszintén az ide látogatók tartalmas időtöltését hívatottak szolgálni.

Farkasné Pásztor Jolán felidézte a 2014-es esztendő kiemelt eseményét, melynek keretében a Porta Egyesület tíz évvel ezelőtt miniprojektet valósított meg „Mezeiváros és Ürgés integrált jellegű szociális városrehabilitáció” címmel. Ennek során a civil szervezet önkéntesei nagymennyiségű háztartási és egyéb hulladékot távolítottak el az illető városrész közterületeiről, továbbá felújították a Kurucz téri Krisztus-keresztet, egyben fákat ültettek a szakrális emlék környezetében.

A Porta Egyesület titkára emellett legfrissebb kezdeményezésükről is említést tett, mely szerint közreműködésükkel rövidesen megújul a Szegedi úti Krisztus-kereszt.

Végezetül Jobbágyné Katika beszámolt a korábbi szemétszedések közben megélt tapasztalatairól.

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!