Július 16. kedd, Valter
Hír rovatok 2024. május 30. 10:06 | Szerző/forrás: baon.hu

Ötezer gyermeket ünnepelt az ÁGOTA Közösség

Ötezer gyermeket ünnepelt az ÁGOTA Közösség
Gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalok arcára csalt mosolyt az ÁGOTA Közösség gyermeknap alkalmából. Az ország 13 megyéjéből érkező nevelőszülőknél és lakásotthonokban élő fiatalok a gyermekparadicsommá változott Bács-Kiskun vármegyében lévő ÁGOTA Falván tölthettek egy napot.

Az ÁGOTA nagy családjának apraja-nagyja jelen volt a gyermeknapi rendezvényen. 

Az ország 13 vármegyéjéből közel ötezren érkeztek Tass-Alsószenttamásra, többek között a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató lakásotthonaiban nevelkedő fiatalok, nevelőszülőknél élő fiatalok, rokonok, valamint az Ágota Közösség önkéntesei. A gondoskodó jó szándéknak nem lehetnek határai, egy nemes cél érdekében sok jó ember közös vállalása, önkéntes segítő ereje akár hegyeket tud megmozgatni. 

–  Célunk az volt, hogy a gyermekek  játékokban, élményekben és finomságokban gazdag napot töltsenek el egymás társaságában, és átérezzék: ez a nap csakis róluk szól. A gyermekekkel együtt a nevelőszülőket és az ő családjukat is örömmel fogadtuk itt, vagyis az ÁGOTA Közösség nagy családja együtt ünnepelte meg a gyermeknapot – fogalmazott Kothencz János, az ÁGOTA Közösség vezetője.

Az ÁGOTA Közösség egyik nevelőszülője, Győrfi Erika Vaskútról érkezett családjával, három vér szerinti és három nevelt kislányról gondoskodik otthonában. Mint mondta, a gyermekekkel igyekeztek mindent kipróbálni, a kicsiknek a dodzsem pálya tetszett a legjobban, de a kézműveskedést is nagyon élvezték.

– Jól érezzük itt magunkat, nagyszerűek a programok. Eddig csak hírből hallottuk, milyen csodálatos hely ÁGOTA Falva. Most végre a saját szemünkkel is láthattuk, valóban gyönyörű – mondta a nevelőszülő.

A Bács-Kiskun vármegyei gyermekparadicsom minden négyzetmétere meglepetéseket, izgalmas elfoglaltságokat rejtett magában: népi és cirkuszi játszóház, óriáscsúszda, dodzsem, íjászat, rodeó bika, VR élmények, dartsfoci, ugrólóvár várta a vér szerinti családjukat nélkülöző gyermekeket. 

Ketrin Tolna vármegyéből érkezett, testvéreivel és nevelőszülői családjával látogatott ki az ÁGOTA® Gyermeknapra. Két testvérével közösen sok mindent kipróbált. – Nagyon vártuk már, hogy beülhessünk a dodzsembe. Csináltattunk csillámtetkót és arcfestést is kértünk. Megkóstoltuk a pizzát, a fagyit és a vattacukrokat, minden nagyon finom volt – mondta a fiatal.

Sztárfellépők is meglepték a gyermekeket, Horváth Tamás, később pedig Kökény Attila adott fergeteges koncertet. Mindezek mellett korlátlan mennyiségű finomság várt a gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekekre: hamburger, fagyi és az elmaradhatatlan vattacukor – tájékoztatta hírportálunkat Hajó Edina, a Szeged-Csanádi Egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató kommunikációs- és marketing csoportvezetője.

 

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!