Június 21. péntek, Alajos, Leila
Hírek, események 2024. június 11. 13:41

Caminók – Mészáros Marianna a Wojtyla Házban

Képgaléria
Caminók – Mészáros Marianna a Wojtyla Házban
Camino Frances 2013 – 37 nap, 720 km; Camino Primitivo 2019 – 20 nap, 390 km; Via Marina 2022 – 19 nap, 400 km, továbbá fotók tízezrei, a három Camino ihlette műalkotások garmadája. Így foglalhatók össze számokban Mészáros Marianna kecskeméti grafikus, művészeti pedagógus zarándokútjai a spanyolországi Santiago de Compostelába, Szent Jakab sírjához. Caminók címmel ezekről tartott előadást kedden a Wojtyla Barátság Központ gondozottjainak. (Fotók: Mátyus István)

Életközépi válság indította el Mészáros Mariannában a gondolatot, hogy részt vegyen a világon talán legnépszerűbb gyalogos zarándoklaton. Rögtön az első közben megfogadta, soha többé nem indul el még egyszer ilyen útra. Ezzel szemben alighogy hazaért, egyből azon kezdett töprengeni, hogyan mehetne ismét vissza.

Legnagyobb lelkisége az első gyalogtúrának volt, a következő esetében már tudta, mire számíthat. Eleinte jó érezte magát egyedül, de néhány hét után már nagyon hiányzott a családja. Az összesen több mint 1500 km gyaloglás során megszámlálhatatlanul sok emberrel került kapcsolatba, és ezzel párhuzamosan ugyanennyi sorsot ismerhetett meg közelebbről, miközben világossá vált önmaga számára, tulajdonképpen mi végre is van a világon.

 

 

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Szegények Akadémiája