Június 30. vasárnap, Pál
Hírek, események 2024. június 24. 11:40 | Szerző/forrás: hiros.hu

Átadták a megbízóleveleket a nemzetiségi önkormányzati képviselőknek

Átadták a megbízóleveleket a nemzetiségi önkormányzati képviselőknek
Pénteken ünnepélyes keretek között átadták a június 9-én megválasztott nemzetiségi önkormányzati képviselőknek megbízóleveleiket, melyek 2024. október 1-től öt évig érvényesek.

Lauer Ágnes és Lauer Zsolt duója egy Schubert-szonátával nyitotta meg a mandátumátadó ünnepséget. A Helyi Választási Bizottság nevében dr. Török Zoltán adta át a megbízóleveleket a nemzetiségi önkormányzati képviselőknek.

A bolgár települési nemzetiségi önkormányzat képviselői Tavasz Krisztina és Izsák Katalin.

A horvát települési nemzetiségi önkormányzatot Hodován István, Jelity Mária és Probojácz Éva képviselik.

A német települési nemzetiségi önkormányzat képviselői Garai Krisztina, Kocsisné Püspöky Krisztina, Neuendorf Lars Zsolt, Neuendorf Sebastian Jörgné és Opelt József Emil.

Az örmény települési nemzetiségi önkormányzat képviselői Juhász Anett, Vincze Norbert és Kovrig Ákos.

A roma települési nemzetiségi önkormányzat képviselői Farkas Ernő, Kállai Rita, Kovács János, Oláh Jánosné és Oláh Zsolt.

Az ukrán települési nemzetiségi önkormányzat képviselői Ablonci Janka, Kuzma Erika és Vida Györgyné.

Dr. Temesvári Péter jegyző köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a ciklus ezúttal kicsit rövidebb lesz a szokásosnál, hiszen a megválasztás és a kötelezettségek életbe lépése között hosszabb idő telik el. Az alakuló ülésig a régi képviselők teljes jogkörrel viszik az önkormányzat ügyeit, biztosítva az önkormányzatok folyamatos működését.

Dr. Temesvári Péter a kollégák nevében is hasznos és kitartó munkát, valamint sikerekben gazdag ciklust kívánt az új képviselőknek. Az eseményt koccintással zárták, amely a közös munka szellemiségét és a jövőbeni együttműködést erősítette.

 

Kövessen minket a Facebookon is!