Július 16. kedd, Valter
Hírek, események 2024. július 16. 10:11 | Szerző/forrás: magyarkurir.hu

Júliustól a Magyar Máltai Szeretetszolgálat fenntartásában működik a kőszegi idősotthon

Júliustól a Magyar Máltai Szeretetszolgálat fenntartásában működik a kőszegi idősotthon
A Máltai Szeretetszolgálat július 1-vel átvette a kőszegi önkormányzattól a Szociális Gondozási Központ idősek otthona és az idősek klubja fenntartását. Az intézmény a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Gondviselés Háza – Időskorúak Otthona, Kőszeg, illetve Gondviselés Háza – Idősek Nappali Ellátása, Kőszeg néven folytatja az idősek gondozását.

A fenntartóváltásról Básthy Béla, Kőszeg polgármestere és Panker Mihály, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Nyugat-Dunántúli Regionális Központjának ügyvezetője tartott sajtótájékoztatót – szerepel a Máltai Szeretetszolgálat honlapján július 9-én közzétett híradásban.

Kőszeg város önkormányzata közel egy évvel ezelőtt döntött arról, hogy az otthon fenntartását átadja a Máltai Szeretetszolgálatnak, amihez a kőszegi Dózsa György utca 24. szám alatti ingatlant ingyenes használatba, az eszközöket tulajdonba adta. Az intézményben dolgozó munkatársak közül sokan folytatják munkájukat az új fenntartónál. A kőszegi intézmény a szintén a máltai szervezet által fenntartott acsádi idősotthon telephelyeként működik tovább.

Básthy Béla, Kőszeg polgármestere a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a Málta Szeretetszolgálattal mint a szociális ellátások terén nagy tapasztalattal bíró, jelentős szervezettel dolgozhat együtt a következő időszakban a város.

A város vezetője köszönetét fejezte ki a munkatársaknak az elmúlt évben végzett munkáért. „Már az elmúlt időszak is az együttműködésről szólt az új fenntartóval; rendben lezajlott az átadás-átvétel, és reményeink szerint még több mosolygós arc veszi majd körül az ellátottakat” – tette hozzá a polgármester.

Elmondta: az önkormányzatnál maradó, eddig ugyanabban az intézményben működő szolgáltatások új névvel – Kőszegi Család- és Gyermekvédelmi Központ – új ingatlanba költözhettek. A Máltai Szeretetszolgálat érkezésével a kőszegi szociális ellátórendszer gazdagodik és bővül.

Panker Mihály, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Nyugat-Dunántúli Régió regionális ügyvezetője az átadás-átvételig történt kiváló együttműködésért fejezte ki köszönetét. Bemutatta az acsádi idősotthon vezetőjét, Béry Annamáriát, aki a kőszegi otthon „gazdája” is lesz.

„Elkezdődött az együtt gondolkodás az itteni munkatársakkal és a szakmai stábbal, ami a rövid és hosszú távú stratégia megalkotásával segít beilleszteni a kőszegi otthont a régió és egyben a Magyar Máltai Szeretetszolgálat intézményfenntartói rendszerébe. Szeretnénk jól segíteni a gondjainkra bízott embereket” – mondta az ügyvezető, és további tervként említette az idősek klubjával kapcsolatban azt is, hogy szeretnének nyitni a demenciával élő idős emberek ellátása irányába.

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!