Július 18. csütörtök, Frigyes
Hírek, események 2024. július 18. 11:07

Megújulnak a kecskeméti Piarista Gimnázium főhomlokzatának nyílászárói

Megújulnak a kecskeméti Piarista Gimnázium főhomlokzatának nyílászárói
Közel 150 millió forint állami támogatásból újulnak meg a kecskeméti Piarista Iskola főhomlokzatának nyílászárói. A nyílászárók felújítása mellett tanári terek is komfortosabbak lesznek, valamint kialakításra kerül egy technológia terem is a gimnázium alagsorában.

A kecskeméti Piarista Gimnázium épületét 1932-ben adták át, a nyílászárók többsége 92 éves, az ablakok mára akusztikailag és hőtechnikailag korszerűtlenek, így alkalmatlanok a rendeltetésszerű iskolai használatra.
A kecskeméti Piarista Iskolában jelenleg 937 diák tanul, a projekt eredményeként elsősorban a gimnazisták tanulási környezete fejlődik. A projektet a Piarista Rend Magyar Tartománya, a kecskeméti Piarista Iskola fenntartója valósítja meg.

Zsódi Viktor tartományfőnök elmondta, „a piarista tér a személyes találkozások helye: találkozások egymással, önmagammal, Istennel, amelyek fejlesztenek (újabb és újabb tereket nyitnak) és tanulásra adnak lehetőséget. Intézményeink fejlesztési tervei minden esetben abból az alapgondolatból indulnak ki, hogy kiemelkedő színvonalú oktató-nevelő munka elképzelhetetlen a megfelelő infrastrukturális bázis nélkül. Ezért arra törekszünk, hogy minden intézményünkben biztosítsuk a diákok és tanárok számára a megfelelő infrastrukturális feltételeket.”

A projekt 2024 nyarán indul és a tervek szerint egy év múlva zárul.

 

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!