Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2024. július 24. 09:29 | Szerző/forrás: hiros.hu

Kilenc új tagot avatott az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend

Képgaléria
Kilenc új tagot avatott az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend
Ismét megrendezte családi napját az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend hétfőn az Új Tanyacsárdában. A rend most kilenc új tagot avatott, akikről Garaczi János mesterszakács, nagymester elmondta, ők mindannyian már sokat tettek le az asztalra.

Kitüntetéseket, arany és ezüst kereszteket adtak át, valamint új tagokat avatott az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend hétfőn a családi napján. Az Új Tanyacsárdában megtartott eseményt minden évben megrendezik, most azonban kilenc új főt köszöntöttek a rendben.

Garaczi János, az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend nagymestere a helyszínen elmondta, hogy nagyon sok fiatal van közöttük, ők azok, akik át fogják venni a stafétát tőlük, öregektől. „A büszke erő nagyon jó, ha van!” – hangsúlyozta a mesterszakács, aki beszámolt arról is, hogy azok kapnak kitüntetéseket, akik az évek során sok munkát tettek le az asztalra.

Immáron második alkalommal adták át azt az új díjat, amelyet Benke Laci bácsi emlékére alapítottak tavaly, de a másik séf, Lukács István emlékét őrző díjat is odaítélték a legérdemesebbnek.

Tizenkilenc éve alakult meg az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend, melynek alapító tagjait – az országban páratlan módon – a Parlamentben avatták fel. A rend a vendéglátással kapcsolatos szekciókat, szakmákat öleli fel: cukrászok, szakácsok, éttermesek, vendéglősök, paprikások, szikvizesek, pálinkások, borosok, valamint a vendéglátás területére gépeket előállítók alkotják a 140 fős lovagrendet.

Garaczi János hangsúlyozta, azt is tervezik, hogy a hústermékeket előállító szakembereket is maguk köré gyűjtik, hiszen nélkülük nem tudnának hazai terméket a családok elé juttatni.

Dr. Mák Kornél, a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés alelnöke az eseményen arról beszélt, hogy az igényesség elveszik a gyorséttermi ételek miatt, ezért fontos a lovagrend működése. „Az a szellemiség, ami a magyar gasztronómiában jelen van, az önök tevékenysége általi minőségnek, odafigyelésnek és a rá szánt időnek köszönhető. Ezek az ételek kell, hogy a magyar és a külföldi vendégek elé kerüljenek, ugyanis ők vágynak a művészetre, az igazi ízekre, vágynak a tudásra. Az igényesség ne gyorsuljon fel, az maradjon igényesség!” – szögezte le dr. Mák Kornél.

 

 

 

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!