Augusztus 21. szerda, Hajna, Sámuel
Hírek, események 2024. augusztus 21. 09:28 | Szerző/forrás: hiros.hu

Engert Jakabné: „Kecskemétinek lenni jó!”

Képgaléria
Engert Jakabné: „Kecskemétinek lenni jó!”
pedig Kecskemét legnagyobb múltjára visszatekintő helyi rendezvénnyé avanzsált. A megnyitón Engert Jakabné alpolgármester kijelentette, „Kecskemétinek lenni jó!” A szervező Hírös Agóra ügyvezető igazgatója, Barta Dóra pedig arról beszélt, hogy a kezdetekkor megfogalmazott főbb gondolatokból inspirálódtak a programelemek megszervezésekor.

„90 éves lett a legnagyobb múltra visszatekintő kecskeméti fesztivál” – jelentette be Engert Jakabné a Hírös Hét Fesztivál kedden este megtartott hivatalos megnyitóján. Az alpolgármester hangsúlyozta, van mire büszkének lenniük a kecskemétieknek.

– 1934-ben élő rádióadásban nem más, mint Móricz Zsigmond jelentkezett be városunkból, és tudósításával népszerűsítette a helyi hagyományokat, a kiváló adottságokkal, a helyi termékeket, a kulturális események sorát - idézte fel az alpolgármester, majd leszögezte, a „Hírös Hét mindig is több volt, mint egy átlagos fesztivál”.

Beszédében rámutatott arra, hogy ez a rendezvénysorozat magában hordozza városunk gazdag múltját, hagyományait, értékeit, amelyek összekötik a kecskemétiek generációit. – Az a közösségi élmény, amit ilyenkor átélhetünk, nem csak a szórakozásról szól, hanem a város iránti szeretetről és a jövőbe vetett bizalomról is - fogalmazott Engert Jakabné.

Kiemelte, hogy „a hagyományok ápolása, azok életben tartása, nem csak tiszteletadás az elődöknek, hanem alapja a jövőnknek is”. Barta Dóra, a szervező Hírös Agóra ügyvezető igazgatója pedig arról beszélt, hogy milyen módszerekkel igyekeztek egy régmúlt fesztivál képét visszaidézni 2024-ben.

– Úgy döntöttünk, hogy a kezdetekkor megfogalmazott főbb gondolatokból inspirálódunk, kreatívan beleépítve azokat programszerkesztési elképzeléseinkbe, látvánnyá, kézzel fogható múltidézéssé téve azt, természetesen a lehető legkorszerűbb és legkifinomultabb eszközökkel. Annak érdekében, hogy városunk legrégebbi fesztiváljának egyediségét megőrizhessük, hogy a lokális értékek számára a jövőbe is hangsúlyos bemutatkozást biztosíthasson — mondta Barta Dóra. 

Mindezt úgy, hogy a mai látogatók számára is alkalmas szolgáltatásokat nyújtsanak. A kicsiknek például egy meseuniverzumot valósítottak meg, továbbá a 3D-s virágmezőt alakítottak ki, mint szelfi paradicsomot, és a régi időket idéző kisház új helyszínként mutatkozik be a fesztiválon. A megnyitó percei után a Szállj fel, szabad madár című koncertshow-t láthatta-hallhatta a közönség Magyarország ikonikus dalaival.

Idén is csatlakozik a rendezvényhez a 27. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás, amelyen megkóstolhatjuk a térség hagyományos ízeit, valamint megcsodálhatjuk a mesterek egyedi alkotásait, mindezt egészen csütörtöktől vasárnapig.

 

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!