Augusztus 21. szerda, Hajna, Sámuel
Hírek, események 2024. augusztus 21. 11:07 | Szerző/forrás: hiros.hu

Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést vehetett át Ivkovic Stojan

Képgaléria
Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést vehetett át Ivkovic Stojan
Augusztus 20-a alkalmából Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést vehetett át Ivkovic Stojan mesteredző, a KTE Kosárlabda Klub szakmai igazgatója.

Magyarország Köztársasági Elnöke kiemelkedő sportolói és edzői pályafutása, valamint szövetségi kapitányként elért, nemzetközi szinten is kimagasló eredményei elismeréseként a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést adományozott Ivkovic Stojan mesteredzőnek, a KTE Kosárlabda Klub szakmai igazgatójának, a magyar férfi kosárlabda-válogatott volt szövetségi kapitányának.

A kitüntetést Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter adta át augusztus 20-án a Honvédelmi Minisztérium és Sportért Felelős Államtitkársága képviseletében a nemzeti ünnepünk alkalmából tartott központi ünnepségén a Bálna Központban.

Ivkovic Stojan felesége, Béres Tímea Facebook oldalán foglalta össze gondolatait a kitüntetés kapcsán:

- A legnagyobb elismerés. Tudod belegondoltam, hogy Dubrovnikban születtem, de veletek Magyarország lett az otthonom. A kolozsvári Európa-bajnokságon értettem meg teljes szívvel, hogy mit is jelent magyarnak lenni. Sosem felejtem el. Ezen az ünnepi napon pedig egy igazán megtisztelő visszajelzés, hogy érték az, amit a sporton, a nemzeti válogatotton, a mérkőzések után összeölelkezve énekelt himnuszon keresztül tehettünk a közösségért. És egy fényes lezárása is ennek a korszaknak az életemben. Hálás vagyok - írta Ivkovic Stojan.

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!