Október 5. szombat, Aurél
Hírek, események 2024. október 4. 13:57 | Szerző/forrás: baon.hu

Tűzifa-utalvány segíti hét rászorult életét

Képgaléria
Tűzifa-utalvány segíti hét rászorult életét
Pénteken a Wojtyla Barátság Központ sorsközösségének hét tagja nagyon boldogan mehetett haza. Az Assisi Szent Ferenc emléknapja alkalmából megtartott tűzifa-utalvány átadási ünnepségen a szegények a népkonyhát támogató vállalkozóktól vehették át a 65 ezer forint értékű adományt. (Fotók: Mátyus István)

A Wojtylában már sok éves hagyománya van annak, hogy Assisi Szent Ferenc napján az előzetesen kiválasztott nélkülözőknek kályhát ajándékoznak a szociális intézményt támogató vállalkozások.

Idén azonban nem kályhát, hanem tűzifa-utalványt vehettek át a rászorulók egyenként 65 ezer forint értékben. A tűzifát a Suba Tüzép szállítja házhoz.

A Wojtyla Barátság Központ dísztermében megtartott rendezvényen először Farkas Pál megemlékezett Assisi Szent Ferencről, a szegények és az állatok védelmezőjéről. Assisi Szent Ferenc dúsgazdag család sarjaként lemondott a világi javakról, megtagadta családját, korábbi önmagát, hogy eleget tegyen Isten elhívásának, mely ugyan anyagi értelemben szegénnyé, lelki értelemben azonban végtelenül gazdaggá tette.

Farkas Pál a sorsközösség nevében köszönetet mondott az adományozóknak a gondoskodó szeretetért, nagylelkűségért, melynek gyümölcseként komoly mennyiségű tűzifához juthatott hét nehézsorsú, halmozottan hátrányos helyzetű ember és családjuk.

A hét tűzifa-utalványt az alábbi cégek ajánlották fel: Félegyházi Pékség Kft., OTP Bank Nyrt., Free Line Kft., Füredi Képzőközpont, Plan Zrt., Pintér Művek Kft., Suba Tüzép. Az utalványok egy részét a vállalkozások vezetői, képviselői adták át, illetve néhányat a Wojtyla munkatársai, mivel nem minden cégvezető tudott személyesen részt venni az ünnepségen.

Az utalványért egy erdei köbméter fát szállítanak ki a Suba tüzépesek, mely két köbméter hasított tűzifának felel meg.

Az ünnepségen beszédet mondott Nyeste Pál piarista paptanár-plébános is, aki Assisi Szent Ferenc kapcsán a gubbioi farkas történetét elevenítette fel, melyben Ferenc békére ösztönzi, megszelidíti a farkast.

A jótékonysági eseményt a Kodály iskola négy növendékének énekes előadása színesítette.

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!