Október 18. péntek, Lukács
Hírek, események 2024. október 16. 17:14

Ismét jótékonysági fodrászattal, kozmetikával kedveskedtek a gáspárosok

Képgaléria
Ismét jótékonysági fodrászattal, kozmetikával kedveskedtek a gáspárosok
Április után októberben is megszépültek a Wojtyla Barátság Központ rászorulói a Gáspár középiskola végzős fodrász- és kozmetikus tanulóinak kezei által. A sorsközösség hölgy és férfi tagjai ezúttal úgyszintén örömmel éltek a lehetőséggel, hisz többségüknek szűkös anyagi lehetőségeikből egyáltalán nem telik ilyen szolgáltatásokra. (Fotók: Kolláth Andrea)

Az elmúlt öt esztendő során hagyománnyá vált, hogy a gáspárosok évente néhányszor megszépítik a Wojtyla-sorsközösség tagjait. Volt úgy, hogy őket vitték el a tanműhelybe, illetve többször a diákok jöttek „házhoz”. Noha a koronavírus-járvány jó időre mellékvágányra futtatta e gyümölcsöző kapcsolatot, idén a tanulók – immáron másodszor – ismét felajánlották segítségüket.

Ezúttal is a tanintézet kisbuszai szállították korán reggel a több tucat jelentkezőt az oktatási intézmény Hunyadi János téri épületéhez, ahol egyenesen a gyakorlótermekbe vezették a halmozottan hátrányos helyzetű embereket. Délben pedig – immáron teljesen újjávarázsolva – visszavitték őket az Egressy utcai szociális-közművelődési intézménybe.

A karitatív létesítmény és az iskola együttműködése mindkét fél számára kedvező, hiszen a diákoknak kiváló terep adódik a gyakorlásra, míg az elesettek ingyen kapnak hajvágást vagy éppen – ki mit szeretne – például szemöldökfestést.

A diákok szokás szerint mindvégig nagy-nagy szeretettel és odafigyeléssel foglalkoztak a nélkülözőkkel, akik még reggelit is kaptak a helyszínen. Ők pedig viszonzásul egy-egy kövér mosollyal ajándékozták meg jótevőiket.

A jótékonysági akció novemberben folytatódik – ígérték a tanintézet vezetői és szakmunkás-jelöltjei.

 

 

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!