November 25. hétfő, Katalin
Hírek, események 2008. október 9. 09:51

ŐSI ZAMATOK, FIATALOS DERŰVEL: Zwack minőséget, de mértékkel!

Képgaléria
ŐSI ZAMATOK, FIATALOS DERŰVEL: Zwack minőséget, de mértékkel!
Somogyi József a Zwack Kecskeméti Pálinka Manufaktúra vezetője több funkciót is betölt a gyár életében. A cég igazgatása mellett folyamatosan ügyeli a pálinkafőzés menetét, de az ő leleményességére és gazdag fantáziájára van bízva a legújabb termékek előállítása is. Több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik munkájában és a vállalat élén eltöltött idő alatt nyert 170 belföldi és nemzetközi díj is jelzi, hogy hasonló magas színvonalat képvisel szakmájában, mint amit a Zwack prémium italok reprezentálnak Európában....
.... Néhány éve egy misszióba kezdtünk ,kollégáinkkal belevágtunk egy „lehetetlen küldetésbe” :igyekeztünk megváltoztatni az évszázados fogyasztói kultúrát Magyarországon. Az óriási és korszerű beruházásunknak valamint széleskörű marketing- tevékenységünknek is köszönhetően mára sikerült visszaállítani a pálinka megtépázott nimbuszát. Közelebb kerültünk az általunk készített italt kedvelőkhöz a kisebb mennyiségre, de a csúcsminőségre helyezve a hangsúlyt. Ezért is forgalmazzunk a Zwack Nemes pálinkacsaládot limitált szériaszámú ,egyedi sorszámozott palackokban. Ennyi van belőle, viszont ezzel a limitált mennyiséggel csak a belföldi fogyasztóinkat tudjuk elérni, mert a mennyiség növelése egy bizonyos határon túl, a minőséget veszélyeztetné. Ezt nem szabad megtenni! Szerencsére ma már egyre inkább igénylik a magas minőséget belföldön is. Jelszavunk, filozófiánk pedig: Zwack minőséget, de mértékkel! A csúcstechnológia alkalmazása mellett még mindig az ember szerepe a legfontosabb. A főzőmester csak és kizárólag a minőséget figyeli, követi, és ha szükséges a folyamatokba beavatkozik, mindezt a kiválóan működő érzékszervei segítségével teszi, ez a szakmai lépés nem automatizálható. Magam is nap mint nap gyakorlom ezt a szerepkört, keresem a könnyed, lágy, nőies íz- és illatvilágot, és felügyelem, segítem a főzőmesterek munkáját, de a döntés felelőssége az enyém. Szívesen foglalkozom újabb és újabb italok fejlesztésével, bár ez valahol munkaköri kötelezettség is, ez számomra az igazi szakmai kihívást jelenti. Tiszta eredeti anyagból hozzuk létre a produktumot, a pálinkát, elfogadva Dante gondolatait, miszerint „a gyümölcs mutatja meg ,ha a fa nem csalt”, azaz, a gyümölcs palackba zárt lelke, mindig ítéletet mond a főzőmester munkájáról, röviden, „csalt e, vagy sem”. Büszke vagyok a legújabb, 2008 elején piacra dobott 3 szűrt ágyas pálinkánkra, amelyeket hamar megkedveltek vásárlóink. Amit viszont kevesen gondolnának, 1 éves fejlesztés előzte meg mire kialakult a márka végleges beltartalma, illat és íz világa, arca, ami azért valljuk be, hosszú, küzdelmes időszak, de szép időszak . Örömmel újságolhatom vevőinknek kedvezve, hogy januártól egy új egyedi termékcsaládot fogunk forgalomba hozni. Remélem hasonló sikere lesz, mint a korábbi termékeinknek. Ha már a sikereknél tartunk, megemlíteném a gyorsan népszerűvé vált ipartörténeti múzeumunkat is. Évente 4-5 ezer vendég keresi fel, melynek fele külföldről érkezik, így jó hírünket tudják továbbítani Európa-szerte. A Múzeumok Éjszakáján pedig alig győzzük fogadni az idelátogatókat, ez is csak azt bizonyítja, hogy a csúcsminőség iránt óriási a kereslet. Zwack Kecskeméti Pálinka Manufaktúra 6000 Kecskemét, Matkói út 2.

Kövessen minket a Facebookon is!