ŐSI ZAMATOK, FIATALOS DERŰVEL: Zwack minőséget, de mértékkel!
Somogyi József a Zwack Kecskeméti Pálinka Manufaktúra vezetője több
funkciót is betölt a gyár életében. A cég igazgatása mellett
folyamatosan ügyeli a pálinkafőzés menetét, de az ő leleményességére
és gazdag fantáziájára van bízva a legújabb termékek előállítása is. Több mint 30
éves tapasztalattal rendelkezik munkájában és a vállalat élén eltöltött
idő alatt nyert 170 belföldi és nemzetközi díj is jelzi, hogy hasonló magas
színvonalat képvisel szakmájában, mint amit a Zwack prémium italok
reprezentálnak Európában....
.... Néhány éve egy misszióba kezdtünk ,kollégáinkkal belevágtunk egy
„lehetetlen küldetésbe” :igyekeztünk megváltoztatni az évszázados
fogyasztói kultúrát Magyarországon.
Az óriási és korszerű beruházásunknak valamint széleskörű marketing-
tevékenységünknek is köszönhetően mára sikerült visszaállítani a
pálinka megtépázott nimbuszát. Közelebb kerültünk az általunk
készített italt kedvelőkhöz a kisebb mennyiségre, de a csúcsminőségre
helyezve a hangsúlyt. Ezért is forgalmazzunk a Zwack Nemes
pálinkacsaládot limitált szériaszámú ,egyedi sorszámozott palackokban.
Ennyi van belőle, viszont ezzel a limitált mennyiséggel csak a belföldi fogyasztóinkat tudjuk elérni, mert a mennyiség növelése egy bizonyos határon túl, a minőséget veszélyeztetné. Ezt nem szabad megtenni! Szerencsére ma már egyre inkább igénylik a magas minőséget
belföldön is. Jelszavunk, filozófiánk pedig: Zwack minőséget, de mértékkel!
A csúcstechnológia alkalmazása mellett még mindig az ember szerepe a
legfontosabb. A főzőmester csak és kizárólag a minőséget figyeli, követi,
és ha szükséges a folyamatokba beavatkozik, mindezt a kiválóan működő érzékszervei segítségével teszi, ez a szakmai lépés nem automatizálható. Magam is nap mint nap
gyakorlom ezt a szerepkört, keresem a könnyed, lágy, nőies íz- és illatvilágot, és felügyelem, segítem a főzőmesterek munkáját, de a döntés felelőssége az enyém. Szívesen foglalkozom újabb és újabb italok fejlesztésével, bár ez valahol munkaköri kötelezettség is, ez számomra az igazi szakmai kihívást jelenti. Tiszta eredeti
anyagból hozzuk létre a produktumot, a pálinkát, elfogadva Dante gondolatait, miszerint
„a gyümölcs mutatja meg ,ha a fa nem csalt”, azaz, a gyümölcs palackba zárt lelke, mindig ítéletet mond a főzőmester munkájáról, röviden, „csalt e, vagy sem”.
Büszke vagyok a legújabb, 2008 elején piacra dobott 3 szűrt ágyas pálinkánkra,
amelyeket hamar megkedveltek vásárlóink. Amit viszont kevesen
gondolnának, 1 éves fejlesztés előzte meg mire kialakult a márka
végleges beltartalma, illat és íz világa, arca, ami azért valljuk be, hosszú, küzdelmes időszak, de szép időszak . Örömmel újságolhatom vevőinknek kedvezve, hogy
januártól egy új egyedi termékcsaládot fogunk forgalomba hozni. Remélem
hasonló sikere lesz, mint a korábbi termékeinknek. Ha már a
sikereknél tartunk, megemlíteném a gyorsan népszerűvé vált
ipartörténeti múzeumunkat is. Évente 4-5 ezer vendég keresi fel, melynek fele
külföldről érkezik, így jó hírünket tudják továbbítani Európa-szerte. A
Múzeumok Éjszakáján pedig alig győzzük fogadni az idelátogatókat, ez
is csak azt bizonyítja, hogy a csúcsminőség iránt óriási a kereslet.
Zwack Kecskeméti Pálinka Manufaktúra
6000 Kecskemét, Matkói út 2.