Ősi tea recept a természetből
De nem akármilyen! Mondok egy olyan ősi tea receptet, mely után már másképpen gondolnak az olvasok a filteres teákra. Nem kell más csak egy kirándulás alakmával a közeli erdőbe kimenni, és szedni minimum fél kg, (de lehet több is ) egészséges csipkebogyó bogyót.
A szedett bogyót vigyük haza és tegyük ki például az erkélyre a száradni, aszalódni. Fél kg termés úgy két - három nap alatt megaszalódik és lehet a konyhába vinni. A fél kg bogyót egy nagyobb kb. 4 literes fazékba, melybe 3 liter vizet teszünk egy éjszakán át ásztatjuk. Másnap reggel elkezdjük főni.
Nagyon figyelni kell, mert nem szabad forralni, csak a forráspontot várjuk meg, és akkor zárjuk le a tűzet alatta. Mindenki ízlése szerint ízesítheti, de ha elfogadják tanácsomat, próbálják ki natúran is.
Tudta? Jó a meghűlés ellen. Jobb mint a citrom. Értékes vitaminforrás a narancsnál például 20- szor több C vitamint tartalmaz.
Nem utolsó sorban, lehet, hogy egészségesebb, mint a bolti?