KECSKEMÉT IS EHET: TORKOS CSÜTÖRTÖK - FÉLÁRON, MINDEN JÓT!
Február 26-án ismét degeszre ehetjük magunkat fél áron, hiszen idén is meghirdették a tavalyi nagy sikerre való tekintettel a Torkos Csütörtök elnevezésű már hagyománnyá vált kezdeményezést. Kecskeméten eddig 11 vendéglátó egység csatlakozott a programhoz.
De honnan is ered a Torkos Csütörtök szokása? A magyar néphagyomány és szokásrend egyik kiemelt jelentőségű időszaka a Farsang. Ez a Húsvétot megelőző, Vízkereszttől Hamvazószerdáig tartó, váltakozó hosszúságú időszak számos érdekes, már-már elfeledett népszokásnak ad teret. Az egyik ilyen népszokás felelevenítésével, a Hamvazó Szerdát követő Torkos Csütörtök újjáélesztésével szeretnék a szervezők ráirányítani a figyelmet a hagyományok csodás tárházára. Torkos Csütörtökön – annak ellenére, hogy a húsvéti 40 napos böjt kezdetét jelentő Hamvazó Szerdát követően ünnepeljük – ismét szabad volt húst fogyasztani, sőt bizonyos területeken a csütörtöki torkoskodás \"kötelező\" volt, már csak a farsangi maradékok elfogyasztása céljából is. Érdekesség, hogy a tavalyi év folyamán Kecskeméten az egynapos kezdeményezést egyes éttermek több naposra bővítették.
Íme a kecskeméti éttermek listája:
- Anna-mama Konyhája
- Aranyhomok Szálloda, Mediterrán Étterem
- Bajor Étterem és Vendégház
- Corner Hamburger
- Fekete Gólya Vendéglő
- Három Gúnár Étterem
- Jakó Cukrászda Anna Kávéház
- Liberté Étterem
- Rigó Vendéglő
- Sasfészek Étterem
- Vén Diófa Kisvendéglő
HirosHirek.hu