Július 21. vasárnap, Dániel, Daniella
Hírek, események 2009. július 20. 06:36

Bíróság elé kerül a kecskeméti tolvajpáros

Bíróság elé kerül a kecskeméti tolvajpáros
Vádat emelt az ügyészség a kecskeméti V. Gyula (28) és Sz. Zsolt (25) ellen, akiket egyebek között a Halasi úti (Kassai utcai) gumisműhelybe, és a városföldi olajdepóba történt betörés miatt állítanak majd bíróság elé. A gumistól 5 milliós, a depóból pedig 3.8 milliós zsákmánnyal távozott a két bűnöző.

Mint korábban már hírt adtunk róla, karácsony előtt, december 23-ra virradó éjjel törtek be a kecskeméti gumiszaküzletbe. A Halasi úti műhely udvarán lévő lezárt raktárakból nagy mennyiségű könnyűfém felnit és személygépkocsikra való gumiabroncsokat loptak el. A 200 darab gumiabroncs, valamint az eltűnt felnik együttes értéke 5 millió forint volt.

Január 24-én azután újabb betörés történt: ezúttal Városföldön. Nagy mennyiségben loptak el az olajdepóból autóápolási cikkeket és olajat. A 3.8 milliós lopási kár mellett 50 ezer forintos rongálási kárt is maguk mögött hagytak a bűnözők. A két férfit nem sokkal később elfogták a rendőrök, így a kár egy része megtérült.

A bíróságra most benyújtott vádirat szerint a bűnözők ezen kívül feltörtek egy-egy garázst a Sosztakovics, és az Ipoly utcán, majd az ott tárolt Volkswagen személyautókat ellopták. A kocsikat szétbontották és alkatrészenként eladták. Valamint az ügyészség további 7 bűncselekmény elkövetésével is a kecskeméti párost vádolja, akiket várhatóan ősszel állítanak majd a városi bíróság elé.


Kövessen minket a Facebookon is!