Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2009. december 9. 08:25 | Szerző/forrás: police.hu

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből
Megyénk közútjain tegnap 2 súlyos, 3 könnyű, és 3 anyagi káros baleset történt. Ittas járművezetés miatt 2 vezetői engedély került bevonásra.

Kunszentmiklós Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el robbanóanyaggal, lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntett gyanúja miatt egy 45 éves kunszentmiklósi férfi ellen, akinek lakásán más bűncselekmény miatt tartott házkutatás során, lefoglalásra került 231 db különféle lőszer, 2 db ismeretlen típusú kézigránát, és 1 db vadászfegyver. A férfi a lefoglalt tárgyak tartására engedéllyel nem rendelkezett. A Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatósága Tűzszerész Szolgálat beosztottja a 2 db kézigránátot elszállította. A férfit őrizetbe vették kollegáink.

Kedden 02.35 órát megelőző időszakban a Kecskemét, Rávágy téren lévő üzlet bejárati ajtaját befeszítette valaki. Az ismeretlen tettes 300.000,-Ft. értékben ruhaneműket lopott el az üzletből.

 

Egy 17 éves kecskeméti fiú tett feljelentést, mert kedden délelőtt Kecskemét, Hunyadi János téren kormányzárral lezárt állapotban elhelyezett Aprilia SR50 típusú, fekete színű robogóját ellopták. Az okozott kár 300.000,-Ft.

 

Ismeretlen tettes kedden este Kecskemét, Holló utcában leállított VW Passat típusúszemélygépkocsi ablakait ismeretlen körülmények között leengedte, a gépkocsi központi zárját kinyitotta, majd a csomagtérben elhelyezett táskát elvitte az abban lévő személyes iratokkal, árubélyegzővel, páncélszekrény kulccsal és 400.000,-Ft. készpénzzel.

Kedden este egy kecskeméti Kft. irodájába, az öltöző ablak befeszítésével bejutott a betörő és onnan elvitt egy laptopot és egy irattáskát, benne céges iratokkal. A lopási kár kb. 300.000,-Ft. a rongálási kár kb. 10.000,-Ft.

 

Betörtek egy kecskeméti lakásba is tegnap ahonnan arany ékszereket, ezüst gyertyatartókat, és valutát loptak el. Az okozott kár kb. 1.500.000,-Ft. A rongálási kár kb. 15.000,-Ft.

 

Ma éjjel 03:30 órakor a Ballószögben lévő bolt riasztóberendezését pur--habbal befúják, a bejárati ajtót és rácsot kifeszítették és az üzletből dohányárut vittek el 400.000,-Ft. értékben, rongálással: 50.000,-Ft. kár keletkezett.

 

Betörtek december 06. és 8. közötti időben egy bajai lakóház 2. emeletén lévő lakásba, és onnan arany ékszert, GPS berendezést, kamerát, készpénzt vittek el kb. 500.000,-Ft. értékben. A rongálással okozott kár: 20.000,-Ft.

 

Ismeretlen tettes december 05. és 07. közötti időben a Mélykúton található un. Termőmajor területén lévő sertéstelepről 3 db vemhes anyakocát lopott el. Az állatok értéke 300.000,-Ft.

 

December 07. és 08. közötti időben egy Szankon lévő csirketelepről a zárt ólban elhelyezett tömőlibákból 80 db-ot elvitt valaki. A libák értéke kb. 240.000,-Ft.

 

Őrizetbe vettek kollegáink egy 38 éves kecskeméti férfit, akit a Debreceni Városi Bíróság körözött.

Őrizetbe került egy 39 éves dávodi férfi is, aki ellen a Bajai Rendőrkapitányság elfogatóparancsot bocsátott ki.

Eljárás indult egy szerb állampolgár ellen, aki tegnap tiltott határátlépés szabálysértést követett el, jogellenesen lépte át a Magyar Köztársaság államhatárát Ausztria irányából Hegyeshalomnál. A férfit 3 évre kiutasítottuk a Magyar Köztársaság területéről.

 

Megyénk határátkelőhelyein, a tegnapi napon 3 szerb, 1 bosnyák és 1 montenegrói állampolgár ellenőrzésekor állapította meg az útlevélkezelő, hogy ellenük beutazási és tartózkodási tilalmat rendeltek el, vagy nem rendelkeztek a beutazáshoz szükséges érvényes vízummal.

\"\"

Kövessen minket a Facebookon is!