Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2009. december 9. 15:35

A kutya nem karácsonyi ajándék!

Képgaléria
A kutya nem karácsonyi ajándék!
Ünnepekkor sok szülő gondolkodik el azon, hogy egy kisállatot adjon a gyermekének ajándékba. Így van ez a Szeretet ünnepén, Karácsonykor is. A gyerekek még a mai, modern játékok mellett is vágynak arra, hogy élő, szerethető házi kedvencük legyen. Ösztönösen érzik: egy ilyen állat igazi társ lesz. Egy aranyos kölyökkutya elsőre ideális ajándéknak tűnhet, azonban ezt a döntés érdemes inkább az ünnepek után meghozni. Az új jövevényt ugyanis nem csak a Szeretet ünnepére vesszük magunkhoz, hanem hosszú évekre. Nem szabad elfeledkeznünk arról, hogy az új kedvencünket évekig etetni, ápolni, gondozni kell.

Ha végiggondoltunk mindent és eldöntöttük, hogy kutyát vásárolunk, akkor is érdemes az állatot csak karácsony után hazavinni. Az ünnep mindig kaotikus időszak, az emberek pihenés címén sajnos legtöbbször csak rohangálnak, ilyenkor intézik függő ügyeiket, rokon -és baráti összejöveteleiket. Ez a nyüzsgés komoly stresszt jelent a frissen a családba csöppent kiskutyának, elvonja róla azt a figyelmet és törődést, melyre szüksége van.

Az sem szerencsés, ha a kutya meglepetésként egy dobozban a fa alá kerül, hiszen egy élőlényről van szó, nem pedig egy ajándéktárgyról! A kutya jelképesen legyen ott az ajándékok között: legyen róla egy fénykép, esetleg egy kutyákról szóló könyv, vagy egy póráz.


A legszerencsésebb választás, ha az ünnepek után az egész család együtt megy el az állatért, így az új családtag az első pillanatban találkozhat mindenkivel. Mikor a kutya megérkezik, minden álljon már készen, legyen otthon eledel, tálak, alvóhely...

A megfelelő előkészületekkel és elkötelezettséggel a gazdik mellett boldog és egészséges kutyák élhetnek, akik be tudnak kapcsolódni a család életébe, és a hétköznapokba is az ünnep varázsát hozzák.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Porta Egyesület