Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2009. december 10. 14:24

Január 1-től emelkedik a gépjárműadó mértéke

Január 1-től emelkedik a gépjárműadó mértéke
A módosított gépjárműadó törvény alapján 2010. január 1-től emelkedik a gépjárműadó mértéke. Ez alól kivételt képeznek a légrugós vagy azzal egyenértékű rugózási rendszerű tehergépjárművek (ide értve a pótkocsikat is), nyerges vontatók és autóbuszok, amelyeknél marad az 1200 Ft/100 kg-os mérték.
Annak érdekében, hogy az érintett gépjárműveknél az alacsonyabb adómérték érvényesíthető legyen, az üzembentartóknak 2010. január 15-ig bejelentést kell tenni az önkormányzati adóhatóság felé. A bejelentéshez mellékelni kell a kedvezményezett rugózási rendszerről szóló igazolás másolatát, amely lehet a forgalmi engedély (amennyiben tartalmazza az útkímélő tengely bejegyzést), vagy a közlekedési hatóság által kiadott hatósági bizonyítvány illetve igazságügyi gépjármű-közlekedési műszaki szakértő szakvéleménye.
Az ügyfelek teendőinek megkönnyítése és a bejelentés egységesítése érdekében formanyomtatvány készült, amely városunk honlapján az Adó Osztály letölthető dokumentumai között megtalálható, illetve hivatalunk Adó Osztályán személyesen beszerezhető.
Kecskemét Megyei Jogú Város
Polgármesteri Hivatal
Adó Osztály

Kövessen minket a Facebookon is!