Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2010. február 22. 12:59 | Szerző/forrás: www.apeh.hu

Tudás és jókedv a RangAdó régiós döntőjén

Tudás és jókedv a RangAdó régiós döntőjén
2010. február 19-én, Kecskeméten került megrendezésre az állami adóhatóság által, középiskolás diákok számára második alkalommal meghirdetett országos vetélkedő régiós döntője, melynek győzteseként a Szegedi Kereskedelmi, Közgazdasági és Vendéglátóipari Szakképző Iskola Kőrösy József Tagintézményének „Tám-adók” nevű csapata jutott be a budapesti országos döntőbe.

A RangAdó elnevezésű vetélkedő célja, hogy felkeltse e korosztály érdeklődését mindazon értékek iránt, amelyek az arányos közteherviselés, a társadalmi biztonság, az egyenlőség és a szolidaritás körébe tartoznak.

A vetélkedősorozat régiós döntőjét három internetes forduló előzte meg, melyen a Dél-alföldi régió 22 középiskolájának 63 csapata vett részt nagy lelkesedéssel. A feladatok „szórakoztatva” ismertették meg a diákokat napjaink alapvető adózási tudnivalóival, így például a magyar adórendszer felépítésével, a kiemelt adónemekkel, az adózók jogaival és kötelességeivel, a kötelezettségek teljesítésének módjával, valamint magával az Adóhivatallal.

 A régiós döntőbe jutott ötfős csapatoknak játékos és kreativitást igénylő feladatokat kellett megoldaniuk, melyek sikerességét az APEH Dél-alföldi Regionális Igazgatóságának felsővezetőiből álló háromtagú zsűri értékelte. A diákok nemcsak példaértékű adózási ismereteikről adtak tanúbizonyságot, de lelkesedésük és vidámságuk hozzájárult a vetélkedő kitűnő hangulatához is.

A nemes küzdelem eredményeként a csapatok az alábbi helyezéseket érték el:

 

I. Szegedi Kereskedelmi, Közgazdasági és Vendéglátóipari Szakképző Iskola – Kőrösy József Tagintézménye

„Tám-adók” nevű csapata

Szeged

II.  Erdei Ferenc Szakközépiskola a Makói Oktatási Központ Tagintézménye

„Adó-ászok” nevű csapata

Makó

III. Kiskunfélegyházi Szakképző Intézmény Közgazdasági Szakközépiskolája

„Adóguruk” nevű csapata

Kiskunfélegyháza

IV. SZKTT – Eötvös József Egységes Gimnázium

„A manók” nevű csapata

Szeged

V. Türr István Gazdasági Szakközépiskola

Mc Türr’s nevű csapata

Baja

VI. HISZK Eötvös József Székhelyintézmény

„taksa” nevű csapata

Hódmezővásárhely

 

Az első helyezett jutalma csapattagonként egy-egy 15 ezer, a második helyezetté 12-12 ezer, a harmadik helyezetté 10-10 ezer, a további csapatok tagjainak pedig 5-5 ezer forint értékű vásárlási utalvány.

Mindemellett az első helyezett részt vesz a március 5-én, Budapesten megrendezésre kerülőországos döntőn, ahol a régiókból országosan bejutott 7 csapat bizonyíthatja tudását és rátermettségét.

Az országos vetélkedőn első helyezést elérő csapat valamennyi tagja egy-egy webkamerával ellátott, középkategóriás laptopot nyer, de a többiek is értékes nyereményekre számíthatnak, melyekről a www.apeh.huoldalon a „Gyerekeknek, fiataloknak” menüpont alatt tájékozódhatnak az érdeklődők.

A régiós döntőn résztvevő valamennyi csapatnak gratulálunk, és köszönetünket fejezzük ki mindazon pedagógusoknak, akik elhivatottságukkal, támogatásukkal segítették őket.

Kövessen minket a Facebookon is!