Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2010. február 23. 17:18

Bemutatták a KTE-Ereco tíz új játékosát

Bemutatták a KTE-Ereco tíz új játékosát
Kedd délután a Széktói Stadionban sajtótájékoztató keretében mutatták be a KTE-Ereco télen szerződtetett tíz új játékosát - olvasható a klub hivatalos honlapján.

Az eseményen a város vezetését dr. Sárközy István, a sportokért felelős alpolgármester képviselte, és megjelent a Kecskeméti TE Labdarúgó Kft. két tulajdonosa, Rózsa Pál és Versegi János is.
Rózsa Pál köszöntőjében kitért arra, hogy ilyen szintű erősítés példátlan a klub történelmében. Egyúttal arra kérte a csapat újoncait, hogy akár kölcsönben, akár hosszabb távra írtak alá az egyesülethez, küzdjenek ezért a klubért, a városért és a szurkolókért.

Sárközy István alpolgármester kiemelte, a város, ahogy az elmúlt két évben, idén is kiemelten támogatja majd a KTE-t. Kifejezte abbéli reményét is, hogy a csapatnak nem lesznek kiesési gondjai, ami rendkívül fontos lenne, így egy évvel, a KTE 100. születésnapja előtt. Mint fogalmazott, az NBI-es tagság megőrzése már méltó megemlékezés lenne azok előtt, akik megalapították ezt a klubot.

Csertői Aurél vezetőedző rövid tájékoztatójában kitért arra, hogy bár minden edző álma az, hogy a felkészülés kezdetétől rendelkezésre álljon a teljes keret, ez sajnos az őszi események után most nem valósulhatott meg. Az viszont pozitívum, hogy komoly sérülés nem hátráltatta a munkát. Az előre betervezett munka 80-90%-át sikerült elvégezni, és bár nem sikerült hazai pályán edzeni, a tulajdonosok mindig jó körülményeket tudtak teremteni. Csertői Aurél elmondta, Kecskeméten 100%-osan a labdarúgásra kell csak koncentrálnia a labdarúgóknak, ami ma Magyarországon már fél siker. A klub vezetői biztosítanak mindent, ami a jó szerepléshez szükséges, így most már a játékoson és az edzőkön a sor, hogy jó eredményeket szállítson.


TÍZ ÚJ JÁTÉKOS A KTE-ERECO EGYÜTTESÉBEN

Holczer Ádám (mezszáma: 1) – a 21 éves kapuvédő a Ferencvárosból igazol klubunkhoz. A 193 centiméter magas, tehetséges hálóőr 1988. március 28-án született Ajkán. A zöld fehérek kapujában 29 alkalommal szerepelt.
Szerződése 2012. június 30-ig szól.

Mladen Lambulics (19) - Születési idő: 1972. július 9. A 183 centiméter magas, 80 kg súlyú középső védő eddig 194 alkalommal szerepelt a magyar élvonalban. Előző csapatai: Radnicki, Denderleeuw, Zeta Golubovac, Sopron, MTK, Újpest. Szerződése 2010. június 30-ig szól (+ egy év opció).

Ales Kokot (16) - a 10-szeres szlovén válogatott balhátvéd 1979. október 23-án született Goricában. A 178 centiméter magas, ballábas játékos 1997-ben az ND Goricában kezdte pályafutását, ahol 2005-ig összesen 164 mérkőzésen lépett pályára (6 gól). Ezt követte 4 év légióskodás a német Bundesliga II-ben: két évig a Greuther Fürth, majd újabb két évig az SV Wehen profija volt. 83 mérkőzésen 2 gólt szerzett. Tavaly nyáron igazolt a szlovén első osztályú Interblock Ljubljanához, 13 mérkőzésen szerepelt. Szerződése 2010. június 30-ig szól.

Dalio Memic (6) – a 19 éves bosnyák állampolgárságú védő hazája minden korosztályos válogatottjában szerepelt már, ami jelzi tehetségét. Az U21-es nemzeti csapatban eddig öt alkalommal kapott lehetőséget. A védelem tengelyében használható hátvéd 185 centiméter magas, 84 kilogramm súlyú. Németországban nőtt fel, legutóbb az 1. FC Nürnberg II. csapatában szerepelt.
Szerződése 2012. június 30-ig szól.

Szűcs István (4) - A 24 éves védő a Debrecen együttesétől érkezett fél évre, kölcsönbe. A 190 centiméter magas, 76 kg súlyú hátvéd a Loki nevelése, eddig 12 alkalommal szerepelt a Debrecenben NB I-es találkozón. Szűcs két mérkőzésen szerepelt a DVSC színeiben a Bajnokok Ligája 2009/10-es kiírásában, mégpedig a Tallinn elleni selejtezők során.

Dudu MacPherlin Omagbemi (9) – A nigériai csatár a Yannick-üzlet keretében került a KTE-Erecohoz. A 179 centiméter magas, 75 kg súlyú támadó 1985. július 18-án született, a nyáron lesz tehát 25 éves. Korábban szerepelt a Dempo SC, a Sporting Clube de Goa (indiaiak), a Wisla Krakkó (lengyel), együttesében is. A Debrecen színeiben 16 mérkőzésen 4 gólt szerzett az élvonalban.
Szerződése 2011. december 31-ig szól.

Vörös Péter (20) - A 32 éves középpályás meghatározó tagja volt a tavalyi bajnokságban 3. helyen végző szombathelyi csapatnak, így Csertői Aurél remekül ismeri a rutinos játékost. Vörös Péter az ősszel az üzbegisztáni Lokomotiv Taskent labdarúgója volt. A 176 centiméter magas, 70 kg súlyú középpályás Szombathelyen született, első élvonalbeli csapata pedig a Szeged volt. 2007-ben igazolt vissza szülővárosába, ahol húzóembernek bizonyult, ezt követte a légióskodás. Szerződése 2011. június 30-ig szól.

Simon Attila (27) – Az ősszel az Újpestet erősítő csatár 1983. február 4-én született. 188 centiméter magas, 82 kilogramm súlyú, eddigi 89 NBI-es találkozóján 27 gólt szerzett. Simon Attila 2008 nyarán a Diósgyőrtől igazolt az Újpest FC-hez. A 2008/2009-es szezonban 23 bajnoki mérkőzésen 4 gólt szerzett, a 2009/2010-es pontvadászat őszi idényében pedig 8 NB I-es találkozón egy alkalommal volt. Szerződése 2012.június 30-ig szól.

Bori Gábor (21) – Az egyszeres magyar válogatott támadóért a télen több élvonalbeli csapat is bejelentkezett, végül szerencsére a kecskemétiek ajánlatát fogadta el. A 26 éves, 178 centiméter magas labdarúgót fél évre kaptuk kölcsön az MTK-tól, és az eddig tőle látottak alapján joggal remélhetjük, csapatunk húzóembere lehet.

Vladan Cukic (14) – Harcosságáról közismert 29 éves középpályásunk ősszel Mezőkövesden játszott kölcsönben, majd a télen visszatért Kecskemétre. A téli felkészülés során nyújtott teljesítményével meggyőzte Csertői Aurél vezetőedzőt, így a tavasszal már újra a KTE-Erecót erősíti a szerb labdarúgó.

UTÁNPÓTLÁS
A klub kissé átalakította az utánpótlás-nevelő rendszerét. A KTE Labdarúgó Kft. ügyvezető igazgatója, Losonczy László lett az utánpótlás szakág vezetője - természetesen eddigi pozíciója mellett. Az utánpótlásban folyó szakmai munkát Szabó István irányítja, aki megtartotta az ifi A-t is, s mellette vezeti az NB III-as csapatot. Segítője ennél a két együttesnél február 1-től Török László, aki korábban volt már a KTE edzője. A legfontosabb feladatok közül az első, hogy a létszámhiányos korosztályokba játékosokat igazoljunk. Ennek megfelelően több igen tehetséges játékos érkezett a klub csapataihoz többek között Felcsútról vagy a Vasasból. Ők hosszú távra, végleg érkeztek a klubhoz. Ezek a lépések készítik elő a következő nagy változást: a KTE életre hívja saját oktató rendszerét, amely egy helyi iskolára épülve speciális tanrendű labdarúgó osztályt jelent délelőtti és délutáni edzésidővel. Ez a munka a középiskolás korosztályokra épül majd.

JEGY, BÉRLET
A tavaszi idényben jóval több hazai mérkőzése lesz a KTE-Ereco-nak, mint volt ősszel. A jegyárak természetesen változatlanok maradnak, ám a vezetőség gondolt arra is, hogy a sok hazai meccs ne jelentsen túl nagy anyagi terhet a csapatot szerető kecskemétieknek. Éppen ezért a bérletek árai sem változtak. Így ha valaki megvásárolja a bérletet a tavaszi idényre, akkor a jegyárhoz képest alig több, mint 50 százalékos áron nézheti meg a csapat valamennyi meccsét.
Tervezzük, hogy a hazai mérkőzéseken megjelentetünk egy ingyenes műsorfüzetet a klub legfrissebb híreivel.

Forrás: www.kecskemetite.hu

Kövessen minket a Facebookon is!