Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2010. február 24. 15:04

A Tigris évét köszöntötték a Bolyaiban – gálaműsor a regionális központban

Képgaléria
A Tigris évét köszöntötték a Bolyaiban – gálaműsor a regionális központban
2010. február 14-én beköszöntött a kínai időszámítás szerinti Tigris éve. Az új év – ha hinni lehet a jóslatoknak – a változások éve lesz. A Kínai Népköztársaság egyetlen hivatalos magyarországi kulturális intézménye, az ELTE Konfuciusz Intézet munkatársai is hisznek a változásban. A Holdújévi gálaműsorukkal ezúttal Kecskemétre látogattak el.

Az egész estés műsornak az intézet első regionális központjaként működő Bolyai János Gimnázium adott otthont február 22-én hétfőn. A zsúfolásig megtelt aulában lépett fel a heilongjiangi orvosegyetem művészcsoportja. Dr. Hamar Imre, az ELTE Konfuciusz Intézetének igazgatója és dr. Főzőné Timár Éva igazgatónő köszöntötte gálaműsor résztvevőit és a nagyszámú közönséget, köztük Szemereyné Pataki Klaudia és dr. Sárközy István alpolgármestereket.

A Heilongjiangi Orvosegyetem művészegyüttesének zenés-táncos színes előadása alatt egy estére a kecskemétiek is a varázslatos, távoli Kínában érezhették magukat. Szebbnél szebb hagyományos kínai dallamok közepette gyönyörködhettek a színes nemzetiségi táncok kavalkádjában, részesei lehettek a hagyományos kínai sárkánytánc mesés látványának, kellemesen ellazulhattak a lágy zenére végzett lassú, finom mozgást igénylő taiji bemutató közepette, s megborzonghattak a félelmetes harcművészeti mozdulatsorokat látva, sőt a hagyományos kínai papírkivágás elbűvölő világába is bepillantást nyerhetünk a záró tánccal.

A szervezők az estet tombolával zárták, melynek fődíját, egy értékes mobiltelefont a 11/S osztályos tanuló, Karácsony Flóra nyerte.

Kövessen minket a Facebookon is!