Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2010. február 26. 07:59 | Szerző/forrás: police.hu

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből
Megyénk közútjain csütörtökön 2 anyagi káros baleset történt. Ittas járművezetés miatt 2 vezetői engedély került bevonásra.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen természetkárosítás bűntett elkövetésének gyanúja miatt a Kiskunsági Nemzeti Park természetvédelmi őrének feljelentése alapján, mert szerdán a reggeli órákban Kecskemét külterületén, a Kisfái tanya alatti városrészen 8 db. egerészölyv, és 3 db vetési varjú tetemet talált. Az állatok elpusztulásának az oka feltehetőleg mérgezés. A bűncselekménnyel okozott kár kb. 110.000,-Ft.  

Betörtek szerdán este egy kecskeméti lakóházba, és onnan 2 db laptopot, fényképezőgépet, teleobjektíveket, projectort, és JPS-t vittek el, kb. 4.000.000,-Ft. értékben.    

Csütörtökre virradóra ellopták egy kecskeméti lakóház nyitott udvaráról az ott lezárt állapotban parkoló, GKH-251 forgalmi rendszámú Mazda 2500B típusú gépkocsit, melynek értéke kb.: 1.000.000,-Ft.  

Csütörtökön délután a Kecskemét, Dobó István körút mögötti parkolóból ellopták az ott lezárt állapotban parkoló, INK-063 forgalmi rendszámú, Opel Astra Caravan típusú személygépkocsit, a csomagtartóban lévő horgászfelszereléssel, illetve ruhaneműkkel együtt. A lopással okozott kár 728.000,-Ft.   

Ismeretlen tettes tegnapra virradóra betört egy Kiskunmajsán lévő vegyesboltba és onnan élelmiszereket, édességeket, dohányárut és vegyi árút lopott el kb. 500.000,-Ft. értékben. A rongálással 15.000,-Ft. kár keletkezett.  

Kiskőrösi kollegáink zaklatás vétség és más bűncselekmények elkövetése miatt őrizetbe vettek egy 39 éves csengődi férfit, aki a rendelkezésre álló adatok alapján megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2009. januárja óta folyamatosan zaklatja, fenyegeti 79 éves Csengődön lakó édesanyját, akit tegnap délután bántalmazott is. A néni a bántalmazás során nyolc napon belüli sérüléseket szenvedett.

Eljárás indult 1 szerb állampolgár ellen tiltott határátlépés miatt. A férfi tegnap Hercegszántó Közúti Határátkelőhelyen átadásra került a szerb fél képviselőinek, valamint 1 iráni állampolgárral szemben, aki a Kiskunhalasi Őrzött Szállásra került idegenrendészeti őrizetbe

Megyénk határátkelőhelyein, a tegnapi napon 1 szerb és 1 horvát állampolgár ellenőrzésekor állapította meg az útlevélkezelő, hogy ellenük beutazási és tartózkodási tilalmat rendeltek el.

Hercegszántó Határrendészeti Kirendeltség járőrei tegnap a Bácsszentgyörgy-Gara közelében lévő földút mellett, elrejtve találtak 4 db okmányt: 1 db svájci vezetői engedélyt és 1 db svájci tartózkodási engedélyt, továbbá 1 db szlovén vezetői engedélyt és 1 db szlovén személyi igazolványt. Az okmányokban egy személy különböző fényképeit helyezték el. Az elsődleges vizsgálat megállapította, hogy a szlovén személyi igazolványt fényképcsere módszerével meghamisították, a többi okirat hamis, utánzott. A szlovén személyi igazolványt a szlovén hatóságok körözik. Az okmányokban található fényképeken szereplő személy megegyezik a kedden éjjel, az okmányok feltalálási helyének közelében elfogott, tiltott határátlépést elkövetett személyek egyikével. A férfi akkor eredeti, érvényes szerb magánútlevéllel igazolta a személyazonosságát, majd átadásra került a szerb hatóságoknak.

\"\"

Kövessen minket a Facebookon is!