Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2010. március 3. 05:34 | Szerző/forrás: idokep.hu

Időjárás-előrejelzés

Időjárás-előrejelzés
Szerda reggel keleten erősen felhős, másutt változóan felhős égre tekinthetünk fel. Keleten többfelé, nyugaton elvétve számíthatunk kisebb esőre, záporra, északkeleten hózápor is lehet. A minimum -1 és +3°C között várható, a nyugati határszélen élők mérhetnek hidegebbet. Napközben jellemzően napos időben bízhatunk, csak időnként növekszik meg a felhőzet. Egy-egy jelentéktelen zápor a kelet határ mentén kialakulhat. Késő délután délnyugat felől növekedni kezd a felhőzet, de csapadékra a hajnali órákig nem kell számítani. Gyenge, mérsékelt lesz a légmozgás. A csúcshőmérséklet 5 és 10°C között alakul.

Csütörtök reggel erősen felhős, borult égboltra tekinthetünk majd fel. A délnyugati országrészben számíthatunk esőre, havas esőre. A minimum -4 és +3°C között valószínű. Napközben folytatódik a borús idő, délen többfelé másutt elszórtan várható eső, havas eső, a magasabban fekvő területeken havazás. Elsősorban délen élénkül meg a keleties szél.

Csütörtök: Folytatódik a lehűlés. Délen eső, havas eső, később havazás.
Péntek: Erősen felhős, borult ég, szórványosanzáporok, kisebb havazás.
Szombat: Változóan felhős égbolt, helyenként záporok,záporok.
Vasárnap: Gyakran megnövekvő felhőzet, helyenként havas eső,záporok.
Hétfő: Napos idő kevés felhővel, csapadék nélkül.
Kedd: Eleinte sok napsütés, majd megnövekvő felhőzet, kisebb eső.

Orvosmeteorológia
 

Szerdán is hidegfronti hatásra készülhetünk, a reumatikus panaszok erősödnek, a gyomorfekélyes betegek állapota romlik, a görcsös hasi panaszok is ilyenkor újulnak ki leginkább, gyakoribbá válnak a szívkoszorúér-meszesedés okozta fájdalmak. A szeles időjárás hatására egyeseknél migrénes fejfájás is jelentkezhet. Ha tehetjük használjuk ki a napos időt egy sétára! Próbáljunk meg minél több gyümölcsöt, vitamint fogyasztani, mellyel erősíthetjük szervezetünk védekezőképességét!

Közlekedésmeteorológia

Szerdán a keleti országrészben várható elszórtan eső, záporeső, esetleg havas eső, így vizes, csúszós útszakaszok is előfordulhatnak. Nyugaton helyenként ködfoltok képződhetnek. Ügyeljünk a megfelelő követési távolság betartására. Közlekedjünk körültekintően, ügyelve magunkra és egymásra az utakon! Balesetmentes közlekedést kívánunk!


 

Kövessen minket a Facebookon is!