Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2010. március 3. 09:28

Márciusi ZÖLD programok

Képgaléria
Márciusi ZÖLD programok
Március 2-án tartott sajtótájékoztatót a Zöld Ernyő projekt a Kecskeméti Ifjúsági Otthonban. A fő apropót a Jeles nap-tár című kiadványuk megjelenése adta, melyben mintegy ötvenféle programot találhatnak az érdeklődők a város intézményei, szervezetei a környezettudatosság jegyében meghirdetett rendezvényeiről.

A találkozón részt vett Horváth Attila, a Termostar Kft. ügyvezető igazgatója, valamint Kurdi Viktor, a Bácsvíz Zrt. elnöke. Először az energetikai cég vezetője ajánlotta a március 5-6-ra meghirdetett nyílt hétvége programsorozatát: lesz szakmai konferencia, rajzpályázat, mindemellett pedig kinyitják a telephely kapuit a nagyközönség előtt.

A délután folyamán a társult önkormányzati cégekkel együtt – a Hírös Forrásnál - helyszíni kitelepülésen kívánják bemutatni, hogyan lehet takarékoskodni a mindennapokban, de lesz itt rajzpályázat, majd fáklyás felvonulás és egyéb izgalmas programokat is kínálnak a szervezők.

 

A Bácsvíz Zrt. március 22-re, a Víz Világnapjára készül kicsiknek és nagyoknak egyaránt színes programokkal. A nyílt napon csoportos és egyéni látogatásokra is lehetőség van az üzem területén, melyre az 511-530-as telefonszámon lehet előjegyeztetni.

 

A Kecskeméti Planetárium is aktív részese lesz a márciusi rendezvénysorozatoknak. Céljuk a természettudományos alapismeretek átadása, valamint a bioszféra, mint kincs védelmére, fontosságára kívánja a figyelmet felhívni. A teljesség igénye nélkül: március 6-án 17 órától 3-4 távcsővel készülnek a Főtéren – csillagos, tiszta eget remélve – bolygókat, égitesteket kémlelhetnek majd a csillagászat szerelmesei. Március 21-én családi napot tartanak a Planetárium előtt és az épületben. De lesz itt bolygóközi utazás/séta, csillagászati és környezetvédelmi játszóház, társasjátékok, ismeretterjesztő előadás, futás a dombra, lézer show, plakátkiállítás…

 

A műsorfüzetben jó néhány helyi civil szervezet és közintézmény kínálja még programját, köztük a Porta Egyesület is. A Víz Világnapján a Pícsó-partján hulladékszedést, majd április 22-én az 52-es út mentén Fülöpszállás-Solt közötti szakaszon a Kígyós-Kos-tök parcellák takarítását szervezik. A programokról az 505-041-es telefonszámon lehet bővebb felvilágosítást kérni.

 

A sajtótájékoztató végén örömteli bejelentést tett Oláh Edit, a Zöld Ernyő Projekt projektmenedzsere: az Európai Unió további egy évre támogatja a projekt működését, melyre 42 millió Ft-ot ad a szervezet működéséhez. A szervezők remélik, hogy a kitűnő és színvonalas rendezvénykínálat mellett az emberi környezettudatos magatartásban is pozitív eredményeket érhetnek el. Kívánjuk, és gratulálunk!

Kövessen minket a Facebookon is!