Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2010. március 5. 19:50 | Szerző/forrás: kecskemetitv.hu

3 hónap után ismét foci Kecskeméten – hétvégi sportelőzetes

3 hónap után ismét foci Kecskeméten – hétvégi sportelőzetes
Több, mint három hónapos szünet után szombat délután ismét NB I-es labdarúgó mérkőzés lesz a Széktói stadionban. A KTE Ereco az Újpest csapatát fogadja. Két idegenbeli mérkőzés után hazai parketten játszanak férfi kosarasaink is, míg kézilabdázóink idegenben, a Ferencváros otthonában próbálják meg begyűjteni a bajnoki pontokat. A kecskeméti fedett uszodában pedig a 10-18 éves korosztály legjobb diákúszói versenyeznek az olimpiai érmekért.

Szombaton 10 órakor kezdődik a fedett uszodában az A-kategóriás úszás diákolimpia országos döntője. Az előfutamok után az egyéni döntők 16 órakor kezdődnek majd. Városunk versenyzői közül Balog Gábortól, a Lestár Péter szakközépiskola és Tejes Pétertől, a Bolyai János gimnázium tanulójától várhatunk érmeket.

Idei első tétmérkőzését játssza a Széktói stadionban szombaton 17 óra 30-kor a KTE Ereco labdarúgó csapata. Ellenfele a másik lila-fehér alakulat, az Újpest FC lesz. A tavaszi idény-nyitón mindkét együttes kikapott, a Kecskemét a listavezető Videoton otthonában 2-0-ra, míg az újpestiek hazai pályán, meglepetésre 3-0-ra maradtak alul a Győri ETO ellen. Mindkét együttes javítani szeretne, így biztos nagy csata várható. A találkozót élőben közvetíti majd a Sport1 TV. Felvételről pedig március 9-én, kedden 17 órától megtekinthetik a Kecskeméti televízióban.

Sajnos majdnem a focimeccsel egy időben, 18 órakor kezdődik a KSE – Albacomp NB I-es férfi kosárlabda mérkőzés a Messzi István sportcsarnokban. Az előző, 20. fordulóban a kecskeméti csapat 100-74-re kikapott a Szolnoki Olaj otthonában, míg az Albacomp 100-79-re győzött hazai parketten a Nyíregyháza ellen. A vendégeknek ez volt zsinórban az 5. győzelmük. A papírforma tehát a fehérváriak mellett szól, de ahhoz, hogy a kecskeméti együttes bekerüljön a legjobb nyolc közé, hazai pályán nyernie kellene az esélyesebb gárda ellen.

A Budapest Bank Liga 23. fordulójában a Kecskeméti KSE férfi kézilabda együttese a Ferencváros vendége lesz. A találkozó szombatom 18 órakor kezdődik Budapesten a Kőbányai út 47/A alatti Olimpiai Központban.

Kövessen minket a Facebookon is!