Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2010. március 8. 05:12 | Szerző/forrás: idokep.hu

Időjárás-előrejelzés

Időjárás-előrejelzés
Az esti illetve éjszakai órákban még északon előfordulhat hózápor, majd hétfőn reggel északon erősebben, másutt változóan felhős égre, sokfelé napsütéses reggelre ébredhetünk, ekkor már csapadék nem várható. A déli területeken megélénkülhet a szél. A hajnali órákra -3°C és -9°C közé hűl a levegő. Napközben továbbra is folytatódik a változóan felhős idő, északon és nyugaton növekedhet meg erősebben a felhőzet, de csapadékra nem kell számítani. Délen megélénkülhet, helyenként megerősödhet az északkeleti szél. A legmelegebb órákban 1-6°C között alakulnak a maximumok.

Az esti óráktól dél felől megnövekszik a felhőzet, hajnalban délen, délnyugaton már számíthatunk kisebb havazásra,záporra. Az északkeleti szél többfelé megélénkülhet, keleten és délnyugaton erősebb széllökések előfordulhatnak. A hajnali órákban -3°C és -8°C-ig hűl a levegő.

Kedd: Délnyugaton erősen felhős ég, élénk északkeleti szél várható.
Szerda: Sok napsütés, nyugaton a délutáni órákban havazás várható. Erős keleti szél.
Csütörtök: Borult hideg idő, országszerte havazás várható.
Péntek: Többnyire erősen felhős ég, gyenge havazás, hűvös idő várható.
Szombat: Északkeleten gyenge havazás, élénk északi északnyugati szél.
Vasárnap: Több órás napsütés várható.

Orvosmeteorológia

Hétfőn sem közelíti meg térségünket időjárási front, ám a hideg levegő betörése miatt hidegfronti hatás jelentkezhet az erre érzékenyeknél: fejfájás, dekoncentráltság, levertség jelentkezhet. A napsütés pozitívan hat közérzetünkre, csökkennek depressziós panaszaink. Próbáljunk meg minél több gyümölcsöt, vitamint fogyasztani, mellyel erősíthetjük szervezetünk védekezőképességét!

Közlekedésmeteorológia

Hétfőn hajnalban még északon előfordulhat kisebb havazás, majd napközben már nem várható csapadék. Az élénk, helyenként erős szélben gyengülhet a járművek menetstabilitása. Ügyeljünk a megfelelő követési távolság betartására. Közlekedjünk körültekintően, ügyelve magunkra és egymásra az utakon! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Kövessen minket a Facebookon is!