Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2010. március 8. 07:50 | Szerző/forrás: police.hu

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből
Az elmúlt 24 órában 1 könnyű sérüléssel járó és 3 anyagi káros közlekedési balesetnél helyszíneltek kollegáink, és 5 személytől vették el a jogosítványát ittas vezetés miatt.

Vasárnap reggelre betörtek egy kecskeméti pékség üzletébe, majd a pénztárhelyiségben lévő lemezszekrényt feltörve, abból készpénzt, iratokat és okmányokat loptak el. Az okozott kár 600.000,-Ft. A rongálással okozott kár 100.000,-Ft.

Kecskemét Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el rongálás bűntett elkövetésének gyanúja miatt egy tiszakécskei férfi bejelentése alapján ismeretlen tettes ellen, aki vasárnapra virradóra a Tiszakécske-Tiszabögben álló tanyájának területén lévő 5 db fóliasátrat több helyen kivágta, melynek következtében az ott nevelt 13.000 kínai kel palánta megfagyott. Az 5 darab sátor megrongált fóliájának értéke kb. 350.000,- Ft., illetve a fóliák megrongálásának következtében, a sátrakban a palánta elfagyásával okozott kár kb. 400.000,- Ft. 

Kecskemét Rendőrkapitányság magánlaksértés vétség miatt őrizetbe vett egy 60 éves, román állampolgárságú, helvéciai lakos férfit, aki a rendelkezésre álló adatok alapján megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy tegnap 18.00 óra körüli időben a Kecskemét, Ballószögben lévő tanyába, ahol egyébként korábban albérletben lakott, az ablaküveg betörésével bemászott. Eközben a sértett az ingatlanból a szomszédokhoz menekült, hogy segítséget hívjon, miközben a férfi a lakóépület ajtaját belülről magára zárta, ezzel megakadályozva az időközben visszaérkező sértettet abban, hogy saját ingatlanába bejusson.

Szombaton őrizetbe került egy 27 éves férfi, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy szombaton este az Izsák, Széchenyi utcában álló gépkocsit megrongálta. A gépjárműben kb. 8.000,-Ft. kár keletkezett. A férfi a bűncselekmény elkövetését elismerte.

A bajai járőrök előállítottak a buszpályaudvarról 4 fő afgán állampolgárt, akik szombaton tiltott határátlépést követtek el. A kiskunhalasi Őrzött Szálláson kerültek elhelyezésre.

Megyénk határátkelőhelyein, a tegnapi napon 4 szerb állampolgárt irányítottak vissza Szerbia területére kollegáink, mert nem rendelkeztek a megfelelő okmányokkal.

Kövessen minket a Facebookon is!