Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2010. március 9. 05:41 | Szerző/forrás: idokep.hu

Időjárás-előrejelzés

Időjárás-előrejelzés
Az éjszakai órákban dél-délnyugat felől tovább növekszik, vastagszik a felhőzet így kedden reggel többnyire erősen felhős vagy borult időre ébredhetünk. A Dél-Dunántúlon szórványosan lehet számítani hószállingózásra, esetleg gyenge havazásra. Mérsékelt, az Alföld északi tájain élénk északkeleti légmozgás mellett a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és -7 °C között alakul. Napközben is sok lesz a felhő felettünk, azonban északkeleten többször felszakadozik a felhőzet és ott egy-két órás napsütésben is bízhatunk. Délnyugaton, nyugaton hószállingózás, délkeleten egy-egy hózápor előfordulására készülhetünk. Az északkeleti szelet időnként erős széllökések kísérhetik. A hőmérő higanyszála 1 és 6 °C közé emelkedik.


Szerdán hajnalban délnyugaton az erősen megnövekvő felhőzetből többfelé számíthatunk újabb havazásra, hószállingózásra. Ezzel ellentétben északon, valamint északkeleten még változóan felhős reggelre ébredhetünk. A megélénkülő északkeleti szelet a Dél-Dunántúlon erős lökések kísérhetik, így ott akár kisebbfúvás is előfordulhat. A legalacsonyabb hőmérsékletek -1 és -6°C között várhatóak.

Szerda: Főként a Dunántúlon várható havazás, havaseső, délen erős keleti széllel.
Csütörtök: Borult hideg idő, nyugaton és keleten is havazás várható.
Péntek: Többnyire erősen felhős ég, gyenge havazás, hűvös idő várható.
Szombat: Északon elszórtan gyenge havazás, élénk északi északnyugati szél várható.
Vasárnap: Változóan felhős ég, pár órás napsütés, északon élénk szél várható.
Hétfő: Változóan felhős ég, északon elszórtan kisebb havazás és élénk szél várható.

Orvosmeteorológia

Kedden sem közelíti meg térségünket időjárási front, ám a hideg levegő betörése miatt hidegfronti hatás jelentkezhet az erre érzékenyeknél: fejfájás, dekoncentráltság, levertség jelentkezhet. A szeles időjárás miatt egyeseknél szintén fejfájásos tünetek jelentkezhetnek. A napsütés azonban pozitívan hat közérzetünkre, csökkennek depressziós panaszaink. Próbáljunk meg minél több gyümölcsöt, vitamint fogyasztani, mellyel erősíthetjük szervezetünk védekezőképességét!

Közlekedésmeteorológia

Kedden főként délnyugaton fordulhat elő kisebb havazás, így ott csúszós útszakaszokkal találkozhatunk. Az élénk, helyenként erős szélben csökkenhet a járművek menetstabilitása. Ügyeljünk a megfelelő követési távolság betartására. Közlekedjünk körültekintően, ügyelve magunkra és egymásra az utakon! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Kövessen minket a Facebookon is!