Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2010. március 16. 05:26 | Szerző/forrás: idokep.hu

Időjárás-előrejelzés

Időjárás-előrejelzés
Kedden délelőtt sokfelé forul elő hózápor, az Alföldön akár havazás, délutánra több helyen esőre vált a halmazállapot. Északkeleten akár néhány centi friss hó is hullhat. A hőmérséklet reggel fagypont körül alakul, délutánra 5-10 °C köré emelkedik a hőmérséklet

Szerdán reggelre felszakadozik a felhőzet, de nyugaton még előfordulhat hószállingózás. A reggeli fagyot délután 7-11 fokos koratavaszi idő váltja.

Csütörtökön melegfront érkezik, fokozatosan emelkedik a nappali maximum, pénteken már 15 fok is lehet. Hétvégén kellemes kirándulóidő várható.

Orvosmeteorológia

Kedden még gyenge hidegfronti hatásban lesz részünk. Görcsös panaszok, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, fokozódik a trombóziskészség, halmozódhatnak az asztmás rohamok. A szeles idő következtében egyeseknél fejfájás fordulhat elő. A huzatra érzékenyekre is nehéz időszak vár. A tavaszi fára

Közlekedésmeteorológia

Kedden többfelé számíthatunk - vegyes halmazállapotú - csapadékra, így helyenként csúszós útszakaszokkal találkozhatunk. A napközben megolvadt éjjel ráfagyhat az utakra, vigyázzunk a csúszós utakon. A megerősödő szél következtében gyengülhet a menetstabilitás. Ügyeljünk a megfelelő követési távolság betartására. Közlekedjünk körültekintően, ügyelve magunkra és egymásra az utakon! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Hójelentés

Hétfőn éjjel és kedden reggel még többfelé számíthatunk havazásra. A hét közepéig a sokéves átlagtól alacsonyabb hőmérsékletekre van kilátás, majd a erőteljes melegedés kezdődik, lassan véget ér a síszezon hazánkban.

Kövessen minket a Facebookon is!