Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. március 19. 05:09 | Szerző/forrás: idokep.hu

Időjárás-előrejelzés

Időjárás-előrejelzés
Pénteken hajnalban délnyugaton és északkeleten ködfoltok képződhetnek. Napközben nagyrészt napsütéses időjárásra készülhetünk, a legtöbb helyen csak a fátyolfelhők szűrhetik meg a napsugarakat. A megélénkülő délnyugati szelet délen erős széllökések kísérhetik. A hőmérséklet minimuma 0 és 5 °C, maximuma 14 és 18 °C között alakul. Az éjszaka folyamán nyugat felől tovább csökken a felhőzet mennyisége, így szombaton napsütéses reggelre ébredhetünk. A délelőtti órákban a Dunántúlon a szelet erős lökések kísérhetik, a minimumok 1 és 6 körül várhatóak.

Pénteken és a hétvége napjain kifejezetten szép, kirándulóidő várható, majd vasárnap estétől szerdáig esőre, záporokra és pár fokos lehűlésre számíthatunk.

Orvosmeteorológia
 

A magasban továbbra is meleg levegő áramlik fölénk, így csütörtökön is melegfronti hatásra számíthatunk. Az érzékenyeknél fejfájás, szédülés, ingadozó vérnyomás, ingerültség léphet fel. A tavaszi fáradtság ellen fogyasszunk sok gyümölcsöt, vitamint, mozogjunk rendszeresen!

Közlekedésmeteorológia

Csütörtökön reggel még keleten előfordulhat kisebb zápor, de alapvetően kedvező út és látásviszonyok mellett autózhatunk. A melegfronti hatás miatt aluszékonyabbak lehetünk. Ügyeljünk a megfelelő követési távolság betartására. Közlekedjünk körültekintően, ügyelve magunkra és egymásra az utakon! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

 

Kövessen minket a Facebookon is!