Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. március 19. 10:55 | Szerző/forrás: www.otthonmozi.kio.hu

Mozaik

Képgaléria
Mozaik
Szeretettel vár minden érdeklődőt az Otthon Mozi (Kecskemét, Kossuth tér 4.) a Mozaik bemutatójára, 2010. március 21-én(vasárnap) 19 órai kezdettel. Nyitófilm: Vágvölgyi B. András - Kolorádó Kid című filmje, valamint Szoboszlay Péter Történet N-ről című alkotása.

Immáron 14. alkalommal kerül megrendezésre a MOZAIK. Igazán kivételezett helyzetbe került kecskeméti art mozink, hogy a 41. Magyar Filmszemle legrangosabb díjait elnyerő filmjeiről PREMIERrántja le a leplet! Sőt, nem csak az első vidéki bemutatóra kerül sor; a filmek készítői maguk is tiszteletüket teszik a mozi-ünnepen!

MÁRCIUS 21. VASÁRNAP 19 ÓRA, OTTHON MOZI

A nyitónapot megkoronázandó, vasárnap este 7-kor az Otthon Moziban kerül sor az elmúlt időszak legnagyobb hazai „filmes” sikerét elérő büszkeségünk – meglepetés jellegű – felköszöntésére is!

 Szoboszlay Péter Balázs Béla – díjas rajzfilm-rendező széket kap városa egyetlen hagyományos filmszínházában! Köszöntőt mond Józsa Katalin, a KIO igazgatója és Dr.Szeberényi Gyula Tamás, aKecskeméti Kulturális és Idegenforgalmi Bizottság elnöke. Nyitófilmként a kecskeméti életműdíjas alkotó Történet N-ről c. művét tekinthetik meg.Ekkor kerül a szélesvászonra az a KOLORÁDÓ KID c. magyar történelmi film, amely elnyerte az idei filmszemleMOZIVERZUM díját, és a Legjobb látványtervezésnek járó díjat! Jóhír, hogy a nézőtéren üdvözölhetjük a film rendezőit: Vágvölgyi B. Andrást, Nagy Zsoltot és Sárosdi Lillát.  

MÁRCIUS 22. HÉTFŐ 19 ÓRA, OTTHON MOZI

Hétfőn szintén nagy durranást tartogatunk a megjelenteknek: a TEAM BUILDING c. filmrendezője, Almási Réka – aki szintén vendégünk lesz - elnyerte a 41. Magyar Filmszemle Legjobb első filmesnek járó Simon Sándor díjat, a film producere, Pusztai Ferenc pedig megkapta a 41. Magyar Filmszemle Produceri díját.

KÍSÉRŐ PROGRAMOK

A megelőző napokon, március 19 és 20-án külföldi fűszerezéssel – a Dán Intézet aktív kulturális bekapcsolódása és együttműködése révén -  díjnyertes dán filmek vetítésével nyerhetünk betekintést a kis ország vászonkultúrájába.

Vasárnap délután 16 órátólpedig a MOZAIK gyermek és ifjúsági rendezvénye keretében "Körülöttünk a világ" címmel a Kecskeméti Ifjúsági Otthon éppen 10 éve működő „Képről-képre” animációs filmes műhelyének legújabb munkáiból tartunk filmvetítést és nyitunk kiállítást baráti hangulatú összejövetellel egybekötve.

Kövessen minket a Facebookon is!