Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. március 22. 05:37 | Szerző/forrás: idokep.hu

Időjárás-előrejelzés

Időjárás-előrejelzés
Éjjel északkeleten számíthatunk esőre, egy-egy zivatar kipattanása sem kizárt. Hétfőn erősen felhős vagy borult égboltra számíthatunk, elsősorban az északi, északkeleti megyékben vékonyodhat el a felhőzet és süthet ki a Nap. Eleinte csak a nyugati, délnyugati országrészben, majd többfelé számíthatunk kisebb esőre, záporokra. A minimum hőmérséklet 5 és 10 °C, a maximum 14 és 18 °C között alakul.

Kedden reggel északkeleten kevesebb, másutt több felhő várható, déli megyéinkben további csapadékra készülhetünk. Helyenként ködfoltok képződhetnek, a legalacsonyabb hőmérsékletek 3 és 8°C körül várhatóak.

Hétfőtől szerdáig esőre, záporokra és pár fokos lehűlésre számíthatunk. A hét közepétől szárazabb, enyhébb idő várható.

Orvosmeteorológia

Hétfőn hidegfronti hatás várható, így az arra érzékenyeknél fokozódhatnak az ízületi fájdalmak, előtérbe kerülhetnek a görcsös panaszok, egyeseknél fejfájás jelentkezhet. Az asztmatikus betegséggel élők állapota is rosszabbodik, jobban fulladnak. A reakcióidő hosszabb lehet a megszokottnál, közlekedjünk óvatosan!

Közlekedésmeteorológia

Hétfőn eleinte főleg délnyugaton és délen, majd egyre többfelé számíthatunk esőre, záporokra, ezek környezetében csúszóssá válhatnak egyes útszakaszok. Ügyeljünk a megfelelő követési távolság betartására. Közlekedjünk körültekintően, ügyelve magunkra és egymásra az utakon! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Kövessen minket a Facebookon is!