Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. március 23. 05:41 | Szerző/forrás: idokep.hu

Időjárás-előrejelzés

Időjárás-előrejelzés
Kedden az országunk északi harmadában vékonyabb, délebbre vastagabb lesz a felhőréteg. A déli megyékben szórványosan alakulhat ki eső, záporeső, máshol számottevő csapadék nem várható. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 8 °C között, északkeleten ez alatt alakul, a délutáni órákban 13 és 17 °C közötti értékeket mérhetünk.

Szerdán északon többórás, délen pár órás napsütésben bízhatunk, legfeljebb délen lehet jelentéktelen eső.

Péntekig többnyire napos idő várható helyenként gyenge záporokkal, majd szombaton hidegfront érkezik és a hétvégén többfelé számíthatunk esőre, záporra, sőt akár zivatarra is. A hőmérsékletek ekkor néhány fokkal visszaesnek.

Orvosmeteorológia
 

Kedden fronthatásra nem kell számítanunk. Az északkeleti megyékben élőknek reggel elő kell venni a vastagabb kabátot, ott ugyanis helyenként 0 °C közelébe süllyedhet a hőmérséklet. A tavaszi fáradtság ellen fogyasszunk sok gyümölcsöt, vitamint, mozogjunk rendszeresen!

Közlekedésmeteorológia

Kedden is főleg a déli megyékben közlekedőknek kell számítania gyenge esőtől, záportól nedves útszakaszokra, a fékút meghosszabbodhat. Ügyeljünk a megfelelő követési távolság betartására. Közlekedjünk körültekintően, ügyelve magunkra és egymásra az utakon! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Kövessen minket a Facebookon is!