Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. március 23. 13:17 | Szerző/forrás: baon.hu

Fejlődik a Tőserdő! Kalandpark épül a fürdőben

Fejlődik a Tőserdő! Kalandpark épül a fürdőben
Igazi látványosság csalogatja majd az érdeklődőket nyártól a Tősfürdőbe, illetve a mellette megépülő kalandparkba. Nem csak felnőttek, de gyerekek is tesztelhetik magukat. Az országban nem olyan sok kalandpark létezik még, de a tapasztalatok szerint van igény az ilyen jellegű szórakozásra, kikapcsolódásra. A lakiteleki önkormányzat már korábban döntött arról, hogy a Tősfürdő jobb kihasználása érdekében megpróbál egy új fajta szolgáltatást bevezetni. Ez pedig nem lesz más, mint a kalandpark.

A megvalósításra pályázatot nyújtott be, s bár már befogadták tervüket, az elnyert összegről még nem kaptak tájékoztatást. Ennek ellenére a képviselő-testület legutóbbi ülésén úgy döntött, hogy a 17 milliós beruházást, amint az idő engedi elkezdik, hogy a nyári szezonra elkészüljön. Az önkormányzat a beruházási költség felét finanszírozza.

A pályák tervezését és kivitelezését a budapesti Liget SE fogja végezni, akik már több kalandparkot is megépítettek. A sportegyesület vezetői már korábban megismerték a területet, és biztosították arról az önkormányzatot, hogy a Tősfürdő mögött lévő erdőből, ahol a pálya megvalósul, fákat nem fognak kivágni, mindössze a száraz ágakat fogják eltüntetni. Az elképzelések szerint öt-hét pályát lehet ebből a pénzből megvalósítani. Az egyeztető tárgyalásokon arról is szó volt, hogy diákcsoportokat is szerveznek majd a pályák használatára. A Kontyvirág Erdei Iskola jó lehetőséget biztosít majd a tanulók elhelyezésére.

Amennyiben az időjárás engedi, akkor áprilisban kezdődnének el a munkálatok, és a nyári szezonra valósulna meg. A kalandpark az év kilenc hónapjában lenne nyitva, és természetesen több helyi polgárnak is munkalehetőséget biztosítana.

A képviselő-testület döntött arról is, hogy a biztonságosabb fürdővíz biztosítása érdekében egy új termálkutat fúratnak Tősfürdőben.

Kövessen minket a Facebookon is!