Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. március 23. 19:28 | Szerző/forrás: kecskemetitv.hu

Ivartalanítási akció Kecskeméten

Ivartalanítási akció Kecskeméten
2 millió forinttal támogatja a Mentsvár az Állatokért és Környezetünkért Alapítvány a kecskeméti ivartalanítási akciót. Ez az összeg több mint ezer állat műtétére elegendő összeg. Ennek segítségével megelőzhető lenne, hogy az állatok utcára, menhelyre, vagy sintértelepre kerüljenek.

Egy 30 kilogramm feletti szuka kutya ivartalanításán most több mint 8000 forint spórolható abban az akcióban, amelyben nyolc állatorvos, illetve rendelő vesz részt. Kecskeméten hat, míg Fülöpházán és Nagykőrösön egy-egy résztvevője van az akciónak. A Mentsvár Alapítvány a támogatás összegét, azaz a két millió forintot a befizetett egy százalékokból finanszírozza.

„Én úgy gondolom, hogy ha az ivartalanítást tesszük a legfontosabbak közé, az mindenképpen példaértékű lehet, hiszen a sok kóbor kutya az országban mind azért van, mert az állatok nincsenek ivartalanítva, vadon, szabadon szaporodnak és ez által egy olyan állomány halmozódik fel az országban, ami mindenképpen teher” - nyilatkozta Nemes Imre.

Gazdaságilag sem mindegy, hogy mekkora összeget kell az országnak erre a problémára költenie. Ez egy hosszú folyamat, de felelős gondolkodással talán 10-15 év elegendő lenne a megoldásra – tette hozzá Nemes Imre.

„Egy hét telt el az akcióból, ez alatt 10 állatot már ivartalanítottunk, tehát van forgalom és van érdeklődés. Minden napra elő van jegyezve két-három állat. Úgy számolhatnak, hogy kikoplaltatva elhozzák arra az időpontra, amit megbeszéltünk és egy 20-30 perc múlva már vihetik haza” - mondta el Dr. Fáy József állatorvos.

Az akció egyébként egy hónapig, vagy a támogatási keret erejéig tart, és kizárólag magánszemélyek vehetik igénybe. További részletes információ a www.mentsvar.hu internetes oldalon olvasható, vagy a [email protected] e-mail címen kérhető.

Kövessen minket a Facebookon is!