Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. március 25. 07:45 | Szerző/forrás: police.hu

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből
Megyénk közútjain, szerdán 1 súlyos, 2 könnyű, és 3 anyagi káros baleset történt. 1 fő ittas vezetővel szemben volt rendőri intézkedés vezetői engedély elvételével.

Ismeretlen tettes szerda hajnalra betört egy orgoványi családi házba, ott kutatást végzett és ellopott 2 db arany pecsétgyűrűt, 1 db arany nyakláncot és 400.000,-Ft. készpénzt. A bűncselekménnyel okozott kár összesen 500.000,-Ft.

Vasárnap és szerda közötti időben egy lajosmizsei tanyából különböző méretű, teljesen új állapotú Electrolux radiátorokat loptak el, melyek összértéke kb. 140.000,-Ft., 1 db motoros benzines láncfűrészt 30.000,-Ft. értékben, 1 csiszológépet 2.800,-Ft. értékben, és egyéb kézi szerszámokat. A rongálással okozott kár: 10.000,-Ft

Szerdán éjjel betörtek egy Tasson található sörözőbe, és készpénzt, dohányárút, szeszesitalt valamint a biztonságtechnikai rendszer felvevő egységét lopták el, 550.000,-Ft. értékben. A rongálással okozott kár: 20.000,-Ft.

Ismeretlen tettes március 10. és 18. között a Szank külterületén folyó gázvezeték építési nyomvonalán, a földön elhelyezett és ott őrizetlenül hagyott 15 m hosszú és 813 x 10,0 mm átmérőjű gázvezető csövet ellopta. Az okozott kár 1.500.000,-Ft. 

Szerda reggelre betörtek a Kisszállás külterületén, az Ivánka majorhoz vezető bekötőút mellett lévő lakatlan tanya udvarába és onnan elloptak 7 db méhkaptárt a bennük levő 11 méhcsaláddal együtt 500.000,-Ft. értékben. 

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el sikkasztás bűntett gyanúja miatt. Egy kiskunfélegyházi férfi feljelentést tett, egy nagykovácsi férfi ellen, aki az általa 2007. május 15-én külföldön megvásárolt 4 db személygépkocsit (1 db VW Golf, 1 db Fiat Seicento, 1 db Honda Civic, 1 db Toyota) Magyarországra behozta, értékesítette és azoknak a vételárát a mai napig részére nem fizette ki. A bűncselekménnyel okozott kár: 6.885.600 Ft.

A Baja Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el csalás bűntett gyanúja miatt egy 45 éves dávodi nő bejelentése alapján egy férfi és társai ellen, akik a bejelentő elmondása szerint, őt még 2009. szeptemberben közösen, és együtt kitervelve anyagi haszonszerzés végett átverték, amikor ő egy dávodi ingatlan megvásárlása miatt kifizetett a férfinek, mint eladónak 1,5 millió Forintot. A sértett az azóta eltelt időben sem tud a fenti ingatlanba bejelentkezni, és azt nem tudja a nevére íratni, mivel utólag kiderült, hogy az ingatlanon (kiegyenlítetlen tartozás miatt) egy bizonyos hölgynek elővásárlási joga van.

Őrizetbe vettek kollegáink egy 16 éves hajósi férfit, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy tegnap éjjel bemászott egy kecskeméti lakótömb bekerített udvarába és az ott lévő, nyitott kocsi beállókból megpróbált 3 db. kerékpárt és 1 db. rollert ellopni. A férfit cselekménye során a rendőrjárőr tetten érte. Lopással veszélyeztetett érték: 40.000,-Ft. volt.

Őrizetbe került egy 18 éves, és társa egy 19 éves sükösdi férfi, akik megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy tegnap délelőtt a Pécs-Kecskemét között közlekedő autóbuszon, zseblopás módszerével, elloptak egy Nokia mobiltelefont, melynek értéke 20.200,-Ft.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság tegnap önbíráskodás bűntett megalapozott gyanúja miatt folyamatban lévő bűnügyben őrizetbe vett egy 38 éves kecskeméti férfit, aki a rendelkezésre álló adatok szerint megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy egy kecskeméti férfival január 27.-én délután, Kecskeméten egy Juhász utcai udvaron, hogy jogosnak vélt anyagi hátrányukat megszerezzék, ezért tettleg bántalmaztak egy kecskeméti férfit, aki ennek következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

 

Őrizetbe került egy 32 éves budapesti férfi, az ellene kiadott Budapest X. ker. Rendőrkapitányság csalás bűntett miatt kiadott elfogatóparancsa alapján.

 

Kalocsai kollegáink rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vettek egy 26 éves dunaföldvári férfit, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy tegnap egy solti férfitől pénzt követelt, bántalmazta, majd lefejelte, ezzel a sértettnek nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést (orrcsonttörést) okozott. A bántalmazás hatására a sértett 1.000,-Ft-ot adott át.

 

Tegnap őrizetbe került még egy 53 éves tamási férfi is mivel, a Tamási Városi Bíróság elfogató parancsot adott ki ellene, melyben őrizetbe vételét rendelte el lopás bűntett miatt.

 

Egy 42 éves kecskeméti férfi is őrizetbe került, kisebb értékre elkövetett lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt folyamatban lévő büntetőügyben. A férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2009. július 18-án egy nagybárkányi férfi tulajdonát képező lezárt állapotú gépkocsit kinyitotta és abból fényképezőgépét, ruhaneműit, 3 db Samsung mobiltelefont, 30.000,-Ft. készpénzt egyéb használati tárgyakat lopott el. Az okozott kár: 117.869,-Ft, melyből tárgyak egy részét megtaláltuk.

 

Jármű önkényes elvétele bűntett miatt tegnap őrizetbe vettek kollegáink egy 31 éves kiskunhalasi férfit, aki a nyomozás adatai alapján megalapozottan gyanúsítható 6 rendbeli jármű önkényes elvétele bűntett, 2 rendbeli lopás vétség és 3 rendbeli okirattal visszaélés vétség elkövetésével, melyet a már korábban őrizetbe vett kiskunhalasi férfi társával együtt március 06. és 17. között követett el Kiskunhalas, Kiskunmajsa, és Kunfehértó településeken.

Kövessen minket a Facebookon is!